«Ο Καουμπόης με τ’ άσπρα μαλλιά» - Ένα τραγούδι στη μνήμη του Λουκιανού

«Ένα πάρτι ακόμα» εμπνευσμένο από τον ήχο του Λουκιανού, με αναφορές στα τραγούδια του και στο περίφημο Πάρτι της Βουλιαγμένης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σαν σήμερα…

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη μέρα που ο θρυλικός «Καουμπόης» του ελληνικού τραγουδιού, «καβάλα» στ’άλογο, ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι…

«Μένω σπίτι ν’ ακούω Λουκιανό…»

Με αυτή την αφορμή, δυο νέοι δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Καλογριδάκης που υπογράφει τη μουσική και η Στεργιάνα Τζέγκα τους στίχους, με τη στήριξη της Μαρίας Κηλαηδόνη, κόρης του Λουκιανού, παρουσιάζουν ένα καινούργιο, χαριτωμένο τραγούδι, αφιερωμένο στη μνήμη του, με τίτλο «Ο καουμπόης με τ’ άσπρα μαλλιά». Ένα τραγούδι εμφανώς εμπνευσμένο από τον ήχο του Λουκιανού, με στιχουργικές αναφορές στα τραγούδια του και στο περίφημο Πάρτι του Ιουλίου του 1983 στη Βουλιαγμένη.

Τραγουδούν ο Χρήστος Καλογριδάκης και η Αλκυόνη Θηλυκού, συνδράμουν με τα φωνητικά τους η Κατερίνα Γκουντούλια, η Αρετή Μακρολειβαδίτη, ο Πέτρος Παπαζήσης και ο Αποστόλης Αδαμούδης και τους πλαισιώνουν ο Χρήστος Καλογριδάκης με την κιθάρα του, ο Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος στο κλαρινέτο, ο Παντελής Τόμης στα ντραμς και ο Γιάννης Δαμιανίδης που παίζει πιάνο κι επιμελήθηκε την ενορχήστρωση, την ηχοληψία, τη μίξη και το mastering. To video δημιουργήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα «Between the Platforms» σε σκηνοθεσία και παραγωγή της Στεργιάνας Τζέγκα.

Η ομάδα μας καλεί σε «ένα πάρτι ακόμα» και σημειώνει επίσης πως «θα ήμασταν όλοι φτωχότεροι αν δεν είχαμε μεγαλώσει με τη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη κι ελπίζουμε αυτό το τραγούδι να τιμά τη μνήμη του».

«Ο Καουμπόης με τ’ άσπρα μαλλιά» «ταξιδεύει» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στο YouTube από την εταιρεία «Μικρός Ήρως».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!