O David Gilmour παρουσιάζει το Albatross του Peter Green

Για πρώτη φορά δημοσιοποιείται το οπτικοακουστικό υλικό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Mick Fleetwood με περιώνυμους φίλους του μουσικούς. κυκλοφόρησε το κλασικό ινστρουμένταλ κομμάτι Albatross των Fleetwood Mac, μια εμβληματική σύνθεση του Peter Green, που ερμήνευσε ο David Gilmour μαζί με τους κιθαρίστες Rick Vito και Andy Fairweather Low.

Η ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση του θρυλικού κομματιού που κυκλοφόρησε το 1968 ως σινγκλ πραγματοποιήθηκε στην συναυλία Peter Green Tribute πέρυσι στις 25 Φεβρουαρίου στο London Palladium και για πρώτη φορά δημοσιοποιείται το οπτικοακουστικό υλικό του κι ενώ ήταν εν ζωή ακόμη ο τιμώμενος μουσικός, πρώην μέλος των Fleetwood Mac.
Pter Grenn Tribute Concer poster
Mick Fleetwood And Friends - Albatross (Official Video)

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Mick Fleetwood (ντράμερ των Fleetwood Mac), Andy Fairweather Low, Dave Bronze και Ricky Peterson, και ενώθηκαν με μια πλειάδα αστέρων, συμπεριλαμβανομένων των Billy Gibbons, Noel Gallagher, Kirk Hammett, Steven Tyler, Christine McVie, Pete Townshend και πολλών άλλων. Toν ήχο επιμελήθηκε ο θρυλικός Glyn Johns.

O μεγάλος απόντας της συναυλίας ήταν ο ίδιος ο Peter Green, ο οποίος επέλεξε να μην παρευρεθεί στη συναυλία, φιλοξενώντας νωρίτερα τη φίλη του Bernie Marsden για ένα φλιτζάνι τσάι, αλλά οι παραστάσεις αυτές είναι ακόμη πιο οδυνηρές μετά τον θάνατο του Green στις 25 Ιουλίου 2020.
Peter Green concert collage
Το Albatross είναι επίσης αξιοσημείωτο για το ντεμπούτο του Danny Kirwan με τους Fleetwood Mac. Ο Peter Green συνέχισε να ηχογραφεί ως μέλος του γκρουπ στα άλμπουμ Then Play On, το Blues Jam στο Chess, το Kiln House, τα Future Games και τα Bare Trees, πριν αποχωρήσει από το συγκρότημα το 1972. Ο Kirwan πέθανε το 2018.

Το πλήρες σετ της ιστορικής αυτής συναυλίας θα κυκλοφορήσει ως Mick Fleetwood & Friends Celebrate The Music Of Peter Green και The Early Years Of Fleetwood Mac, και θα είναι διαθέσιμο στο VOD από τις 24 Απριλίου και σε μια ποικιλία από πολυτελείς φυσικές μορφές από τις 30 Απριλίου.

Διάφορα βίντεο με θαυμαστές κυκλοφόρησαν στο YouTube, αλλά μέχρι στιγμής ο Mick Fleetwood & Friends έχει κυκλοφορήσει μόνο το φιλμ μικρού μήκους για τα Albatross και The Green Manalishi (With The Two Pronged Crown) - με τους Kirk Hammett και Billy Gibbons – και το Rattlesnake Shake με τον Steven Tyler.

Δείτε το Mick Fleetwood & Friends για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία και διάφορες αναμνηστικές μορφές και για προπαραγγελία.
Mick Fleetwood And Friends - The Green Manalishi feat. Bill Gibbons) (Official Video)

Mick Fleetwood And Friends - Rattlesnake Shake feat. Steven Tyler (Official Video)
David Gimour and Frineds poster cinema 2021v2

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!