Ο Bruce Dickinson ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για τo "Concerto For Group and Orchestra" του Jon Lord

Μάρτιο και Απρίλιο του 2023
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/12/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο τραγουδιστής των IRON MAIDEN Bruce Dickinson θα λάβει μέρος στην παράσταση του "Concerto For Group And Orchestra" του Jon Lord και καινοτόμου άλμπουμ των Deep Purple του 1969, σε μια σειρά ημερομηνιών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023.
Bruce Dickinson Concerto For A Group1
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με συμφωνική ορχήστρα που αποτελείται από περισσότερους από 80 μουσικούς υπό τη διεύθυνση του Paul Ο Mann, στενός φίλος του Jon, και συγκεντρώθηκαν ειδικά για την περίσταση με μέλη του OSESP (Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo) και μερικά από τα κύρια συμφωνικά συγκροτήματα της Βραζιλίας. Θα εμφανιστούν δίπλα στους Kaitner Z Doka (JON LORD, IAN PAICE, DON AIREY) στην κιθάρα, Bernhard Welz (JON LORD, DON AIREY) στα ντραμς, John O'Hara (JETHRO TULL) στα πλήκτρα, Tanya O'Callaghan (WHITESNAKE) στο μπάσο και ο Mario Argandonia (SCORPIONS) στα κρουστά.

bruce dickinson roger glover jon lord gyor 2021
Ο Bruce ερμήνευσε τον περασμένο Νοέμβριο το "Concerto For Group And Orchestra" στο Győr της Ουγγαρίας με τον μπασίστα των DEEP PURPLE Roger Glover και τη Συμφωνική Ορχήστρα Győr. Επίσης εμφανίστηκε στον εορτασμό της 50ης επετείου του "Concerto For Group And Orchestra" τον Νοέμβριο του 2019 στο Palais Montcalm στην πόλη του Κεμπέκ στον Καναδά.

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η συναυλία του Quebec City, ο Dickinson είπε: «Όπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, οι DEEP PURPLE ήταν μια σημαντική, συνεχής επιρροή στη ζωή μου από τότε που ήμουν έφηβος, και με τα χρόνια, είχα την τύχη να γίνουμε καλοί φίλοι με όλο το συγκρότημα, κυρίως στις συνεργασίες μου με τον Jon Lord."
Bruce Dickinson Deep Purple concierto tributo

Πρόσθεσε : "Η μακροχρόνια συνεργασία μου με τον Jon Lord, και συγκεκριμένα το καινοτόμο αυτό έργο του, ήταν μια από τις μεγαλύτερες χαρές της μουσικής μου ζωής. Το πνεύμα του Jon θα είναι σίγουρα μαζί μας".

JON LORD'S CONCERTO FOR GROUP AND Bruce Dickinson -GYŐR-2021.11.05.- /SMOKE ON THE WATER


Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ο Dickinson μίλησε για τη φιλία του με τον Lord. Είπε: "Ο Τζον Λορντ ήταν ένας υπέροχος κύριος και ήμασταν στενοί φίλοι. Και δυστυχώς πέθανε από... Είχε καρκίνο στο πάγκρεας, αλλά επέζησε για ενάμιση χρόνο – σε αντίθεση με αυτό που όλοι είχαν πει ότι θα συμβεί. Και στην πραγματικότητα, στο τέλος, δεν πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας — πέθανε, δυστυχώς, από μια τρομερή αιμορραγία που του συνέβη, πιθανώς ως αποτέλεσμα θεραπείας. Μαζί κάναμε κάθε είδους τρελά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της περιοδείας μου μαζί του, τραγουδώντας τραγούδια των DEEP PURPLE με μια ορχήστρα, που σχεδίαζε να κάνει, αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που σχεδιάζαμε να κάνουμε. Αλλά όλα διακόπηκαν και ακυρώθηκαν, και ήταν προφανώς πολύ λυπηρό. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος».

Bruce Dickinson - Perfect Strangers live at Jon Lord's Tribute Nov.5th, 2021 - Hungary.


Ο Ίαν Λορντ πέθανε στις 16 Ιουλίου 2012 σε ηλικία 71 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. Ο Lord, ο οποίος ήταν γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στα πλήκτρα και την επανεφεύρεση του οργάνου Hammond B-3, συνέγραψε κλασικά κομμάτια των DEEP PURPLE όπως το "Smoke On The Water" και το "Child In Time", μεταξύ άλλων. Ο Lord και ο ντράμερ Ian Paice ήταν τα μόνα αρχικά μέλη που άντεξαν στην αρχική πορεία του συγκροτήματος από το 1968 έως το 1976. Συμμετείχε στην επανένωση τους το 1984 και παρέμεινε μέχρι την αποχώρησή του από το συγκρότημα το 2002, μετά την οποία δούλεψε κυρίως στο κλασικό πεδίο.

Bruce Dickinson Live Orchestra 2021 When a Blind Man Cries



Οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

15 Μαρτίου - Sala Palatului, Bucharest, Romania
18 Μαρτίου - National Palace Of Culture, Sofia, Bulgaria
22 Μαρτίου - Sports Hall Mirza Delibasic, Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
24 Μαρτίου - Hall Drazen Petrovic, Zagreb, Croatia
25 Μαρτίου - Cancarjev Dom, Ljubljana, Slovenia
02 Απριλίου - Hala University Palacheho, Olomouc, Czech Republic
15 Απριλίου - Vibra, Sao Paulo, Brazil
19 Απριλίου - Teatro Positiva, Curitiba, Brazil
21 Απριλίου - Vivo Rio, Rio De Janeiro, Brazil
25 Απριλίου - Auditorio Araujo Vianna, Porto Alegre, Brazil

Bruce Dickinson Live Orchestra 2021 Pictures of Home



Bruce Dickinson Live Orchestra 2021 Hush


Bruce Dickinson Live Beethoven Ode to Joy

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!