Νότης Σφακιανάκης – «Αγαπώ περισσότερο την πατρίδα μου και από την οικογένειά μου»

«Έτσι αισθάνομαι και το δείχνω από όταν ήμουν παιδί. Το χειρότερο που έχει γραφτεί για εμένα είναι ότι εγώ αποκάλεσα τους Μακεδόνες, Βούλγαρους. Μα είναι δυνατόν…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/05/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν ξέρω αν υπάρχει καλή πλευρά στους Έλληνες. Το ψάχνω. Είμαστε αλλοπρόσαλλος λαός. Αγαπώ περισσότερο την πατρίδα μου και από την οικογένειά μου»

Αυτά δήλωσε ο ερμηνευτής στην εκπομπή Movies & Stars όπου ήταν καλεσμένος. Ο Νότης Σφακιανάκης στάθηκε επίσης και στα σχόλια που φέρεται να έκανε για εκείνον ο Αντώνης Ρέμος: «Καταρχάς το "μαζέψου Νότη" που έγραψε ο Αντώνης δεν είναι σωστό συντακτικά. Μα, είναι δυνατόν να μιλάμε για πουλιά; Το Τwitter πουλί δεν είναι; Εδώ ο κόσμος χάνεται και το πουλί… Mα είναι δυνατόν ο Αντώνης να το γράψει αυτό; Τα μέσα μαζικού επηρεασμού και εξευτελισμού που είναι τα social media αποσπούν την προσοχή του λαού με τέτοιου είδους διαδικασίες». Ο Σφακιανάκης δε δίστασε να μιλήσει και για το ναζιστικό χαιρετισμό που του καταλόγισαν: «Παρεξηγήθηκε! Σε κάποιο σημείο ενός τραγουδιού είπα Deutschland Uber Alles που σημαίνει ότι η Γερμανία είναι πάνω απ' όλα, γιατί δυστυχώς επικρατεί αυτή τη στιγμή. Εγώ Γερμανός δεν είμαι, αλλά έχω εργαστεί σε αυτή τη χώρα και ξέρω καλά τι σημαίνει Γερμανία». Για την επίκαιρη Γιουροβίζιον ο Σφακιανάκης είπε: «Δεν μου έχουν κάνει ποτέ πρόταση να πάω στη Eurovision. Τι είμαι, νούμερο για να πάω; Οι περισσότεροι που έχουν πάει ήταν νούμερα. Γιατί να φύγουν από την πατρίδα τους για να μας εκπροσωπήσουν και να τραγουδούν αγγλικά; Δεν είναι νούμερα; Τι σημασία έχει που το τραγούδι της Παπαρίζου βγήκε πρώτο στη Eurovision; Δεν είχε ελληνικά στοιχεία πέρα από κάποια μουσικά. Το καλό τραγούδι και η καλή μουσική δεν έχουν γλώσσα και με Ελληνικά θα μπορούσαν να έρθουν πρωτιές. Το τραγούδι της Έλενας ήταν πολύ καλό αλλά με λάθος στίχους, εκεί διαφωνώ. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι Έλληνας και να τραγουδάς αγγλικά»

Τέλος ο τραγουδιστής μίλησε για ένα αγαπημένο του θέμα, τη σχέση του ανθρώπου με το σύμπαν: «Αν αντιληφθείς το σύμπαν και το τι υπάρχει εκεί έξω και δεν έχεις γερές βάσεις και γνώσεις θα καταλήξεις στο Μακρομιχελάκειο. Σαν το δικό μας γαλαξία υπάρχουν εκατομμύρια! Μα πώς μπορεί να φτιάξαμε εμείς μόνοι μας την Ακρόπολη και τις πυραμίδες όταν εκείνη την εποχή υπήρχε μόνο το σφυροκάλαμο και οι πέτρες; Μήπως η γνώση μεταδόθηκε και μπορέσαμε και κάναμε αυτά τα απίστευτα μνημεία με την βοήθεια κάποιας ανώτερης εξωγήινης δύναμης;»


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!