Μια έκθεση για το βινύλιο χωρίς προηγούμενο στο Αγρίνιο!

(PHOTOS) Επί ένα μήνα 14 συλλέκτες της πόλης ένωσαν τις «δυνάμεις» τους, με επίκεντρο τα εξώφυλλα δίσκων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η παράδοση που έχει το Αγρίνιο στο βινύλιο είναι μεγάλη. Ίσως εδώ υπάρχουν οι περισσότεροι συλλέκτες δίσκων στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και η αγάπη των Αγρινιωτών εκφράστηκε με μια μεγάλη έκθεση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης κόσμου.

Επί ένα μήνα 14 συλλέκτες της πόλης ένωσαν τις «δυνάμεις» τους, με επίκεντρο τα εξώφυλλα δίσκων σε μια έκθεση που δεν είχε προηγούμενο στην Ελλάδα. Στη διάρκειά της παρουσιάστηκαν διάφορες θεματικές ενότητες γύρω από τον μαγικό κόσμο του βινυλίου σε θεματικές βιτρίνες, όπως συλλεκτικά τζουκ-μποξ, πικάπ μεταξύ των οποίων ένα σπάνιο βαλιτσάκι με διπλό πικάπ, δίσκοι 78 στροφών, ανάμεσά τους και μικροί δίσκοι γραμμοφώνου που είναι πολύ σπάνιο να βρεθούν σήμερα, συλλεκτικά πόστερ και διάφορα άλλα αξεσουάρ που κέντρισαν το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων.

Πάνω από 1000 εξώφυλλα από πολλούς συλλέκτες, σε θεματικές βιτρίνες εκτέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου με παράλληλη ζωντανή μουσική από βινύλια, αφίσες, αντίκες, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις σε ένα μήνα γεμάτο τέχνη και μουσική.

H έκθεση εξώφυλλων δίσκων βινυλίου, η οποία έφερε την ονομασία «Canvas», ξεκίνησε στο Αγρίνιο και η παρουσίαση της κέρδισε τις εντυπώσεις. Μια έκθεση που προκαλεί νοσταλγία και έγινε πόλος έλξης κατά το διάστημα της φιλοξενίας της στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και πρόκειται ουσιαστικά για τη μεγαλύτερη αντίστοιχη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι περισσότερα από 1.000 εξώφυλλα όλων των ειδών ελληνικής και ξένης μουσικής 14 συλλεκτών της πόλης και όχι μόνο, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στο Αγρίνιο και στις γύρω περιοχές.

Στα εγκαίνια οι βινυλιακές επιλογές του Μάκη Μηλάτου έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη γιορτινή ατμόσφαιρα της έκθεσης.

Η πρωτότυπη έκθεση «Canvas» θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν συνέχιζε το ταξίδι της στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!