Μάρθα Μαυροειδή, Σαβίνα Γιαννάτου & το Γιασεμί στην Αγγλικανική Εκκλησία

Μία συναυλία έκπληξη, με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Μάρθα Μαυροειδή και το φωνητικό κουαρτέτο Γιασεμί υποδέχονται την Σαβίνα Γιαννάτου στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγ. Παύλου, σε μία συναυλία έκπληξη, με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος διασκευασμένα για ένα πολυπρισματικό σύνολο φωνών.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου, καλλιτέχνιδα της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας ECM, γνωστή για τους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και την ιδιαίτερη ερμηνεία της πάνω σε παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο συμπράττει επί σκηνής με την τραγουδίστρια και συνθέτρια Μάρθα Μαυροειδή και το φωνητικό σύνολο Γιασεμί, γνωστό για τις a cappella διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Την Παρασκευή 20 Μαρτίου γιορτάζουμε την εαρινή ισημερία σε μία συναυλία με βασικό πρωταγωνιστή την ανθρώπινη φωνή.

Σαβίνα Γιαννάτου

Η Σαβίνα Γιαννάτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και τον Σπύρο Σακκά και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Guildhal School of Music and Drama του Λονδίνου. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο Γ’ Πρόγραμμα «Εδώ Λιλιπούπολη» πλάι στον Μάνο Χατζιδάκι. Από τότε έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες ανάμεσά τους οι Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαμαγακάκης, Κατσούλης, Κυπουργός κ.α. και η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από 30 δίσκους. Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, χορό, ντοκιμαντέρ και video art. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μουσικούς από το χώρο της τζαζ και εμφανίζεται με τους Primavera en Salonico ηχογραφώντας πολλούς δίσκους και συμμετέχοντας στα σημαντικότερα Ethnic Festivals του εξωτερικού (Ευρώπη, Αυστραλία, Ταϊβάν, Ισραήλ κ.ά.).
Savina Yannatou
Μάρθα Μαυροειδή

Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βυζαντινή μουσική με τον Ιωάννη Αρβανίτη, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή. Έχει σπουδάσει Μουσικολογία στην Αθήνα, Εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες, και Σύγχρονη Μουσική στο Άμστερνταμ. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Queen Elizabeth Hall London, Onassis Foundation New York, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.ά.) σε συνεργασία με σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες (Eliza Carthy, Σαβίνα Γιαννάτου, Γιώργος Κουμεντάκης, Ross Daly, Haig Yazdjian, Στάθης Κουκουλάρης, Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Θεοδώρου, Χειμερινοί Κολυμβητές, Nedyalko Nedyalkov, Stian Carstensen, Yurdal Tokcan, Αντώνης Απέργης). Με το Martha Mavroidi Quartet έχουν δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική. Είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου «Γιασεμί» και των σχημάτων Βαλκανικής μουσικής «Turshi Sextet» και «Hopla Loon». Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου, και έχει εκδώσει πέντε δίσκους (Ο κήπος της Ρίλα, Πορτάκι, Αγιωργίτικο, Η Κλωστή και το Βελόνι, Μαγιάτικο). Συντονίζει το εργαστήρι φωνητικού συνόλου The Happy Hour Choir, και διευθύνει την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Η Ροδιά». Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Tinos World Music Festival.
Martha Mavroidi by Despina Spyrou 1
Κουαρτέτο Γιασεμί

Το Γιασεμί είναι ένα φωνητικό κουαρτέτο που αποτελείται από μουσικούς που προέρχονται από τον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν, στη φωνή. Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από παραδοσιακές μελωδίες επεξεργασμένες για φωνητικό σύνολο, αλλά και νέα κομμάτια που ακολουθούν την τροπικότητα της Ανατολικής μουσικής. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μελωδίες με σύγχρονη αρμονία, το Γιασεμί εστιάζει στις φωνητικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, εξερευνώντας τον πολλαπλό ρόλο της φωνής σε μία πλούσια μουσική παράδοση. Το Γιασεμί είναι: Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού, Μάρθα Μαυροειδή, Τάσος Πούλιος.
Yasemi c Kατριάννα Παντέλη

Info:


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, ώρα 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 20 ευρώ

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Εκδοτήριο: Πανεπιστήμιου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Τηλ.: 210 7234567

www.ticketservices.gr & Καταστήματα Public

Ιστορικός χώρος Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!