Maneskin: Από μουσικοί του δρόμου, viral rock stars

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/10/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπορεί σήμερα να κατέχουν τον τίτλο του νικητή της Eurovision, ένα πολύτιμο VMA βραβείο και πολλές διακρίσεις, αλλά οι Maneskin δεν ήταν πάντα η καταξιωμένη ροκ μπάντα που είναι σήμερα.

Η ιστορία του Damiano David και της παρέας του είναι λίγο-πολύ γνωστή στους κύκλους της σύγχρονης ροκ, αλλά η φήμη τους πλέον, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ευρώπης.

Σε κάθε live τους γίνεται το αδιαχώρητο και σε τίποτα δεν θυμίζουν τους μαθητές που έπαιζαν μουσική στους δρόμους της Ρώμης με μία ανοιχτή θήκη κιθάρας για ό,τι είχαν να τους δώσουν περαστικοί.

Kαθοριστική στιγμή στην πρώιμη καριέρα τους, ήταν η εμφάνισή τους στο ιταλικό «X Factor» το 2017. Αν και δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, η συμμετοχή τους λειτούργησε ως εφαλτήριο για την καριέρα τους. Η έκθεση στην εθνική τηλεόραση τους επέτρεψε να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και έθεσε τις βάσεις για ό,τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Μέχρι και σήμερα, το κλιπ με τον νεαρό Damiano τo 2016 να τραγουδά το Dernière Danse στη Ρώμη, γίνεται viral κάθε φορά που αναρτάται στα social media.



Ο Damiano, η Βικτόρια ντε Άντζελις, ο Τόμας Ράτζι και αργότερα, ο Ίθαν Τόρκιο επωφελήθηκαν από την άνθιση των social media. Από το 2016 μέχρι να θριαμβεύσουν στη σκηνή της Eurovision του 2021, αναρτούσαν συχνά βίντεο από τα σόου τους στον δρόμο.



Από το 2021 μέχρι και σήμερα, οι Maneskin έχουν καταφέρει να ακουστούν σε παγκοσμίου φήμης θεσμούς και να διακριθούν με σημαντικά βραβεία, όπως η πρόσφατη νίκη τους στα MTV VMA. Εκτός αυτού, τα παιδιά που τραγουδούσαν στον δρόμο για δέκα ή είκοσι περαστικούς, πλέον γεμίζουν ολόκληρα στάδια ανά τον κόσμο, με τις περισσότερες συναυλίες τους να βγαίνουν sold out.

Το μείγμα ροκ, punk και glam των Maneskin, σε συνδυασμό με την πάντα «ηλεκτρισμένη» χημεία τους στη σκηνή, αναγνωρίστηκε και αγαπήθηκε από το κοινό και η μπάντα σήμερα μετρά εκατομμύρια φαν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!