Λεμπέσης & Μωμόγεροι: «Ρεμπέτικο: Η κραυγή των Προσφύγων» στην Τζιτζιφιές

Θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση με ελεύθερη είσοδο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς οι Μωμόγεροι συνεργάζονται για άλλη μια φορά με τον Γιάννη Λεμπέση προκειμένου να παρουσιάσουν την θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση «Ρεμπέτικο: Η κραυγή των Προσφύγων».

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Τζιτζιφιών (Ποσειδώνος και Θησέως, Καλλιθέα) στις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Η ορχήστρα του Λεμπέση «Λαϊκή Στράτα» εμπλουτισμένη με σαντούρι και κανονάκι, 40 χορευτές παραδοσιακών χορών με επικεφαλής τον Κώστα Αλεξανδρίδη, η Υφηγήτρια του Πανεπιστημίου Κομοτηνής Μυροφόρα Ευσταθιάδου στα κείμενα και τις απαγγελίες, και βέβαια ο Γιάννης Λεμπέσης καθώς και η Βιβή Βουτσελά στις ερμηνείες θα δημιουργήσουν μία μουσικοχορευτική πανδαισία με γνώση και μεράκι, με τις πιο τρανές στιγμές του τραγουδιού και του χορού της Πόλης, της Σμύρνης, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Νέας Υόρκης.

Μαζί με τα χιλιοτραγουδισμένα από γενιές και γενιές Ελλήνων (Θα σπάσω κούπες, Συννεφιασμένη Κυριακή, Αερόπλανο θα πάρω, Μια Σμυρνιά στο παραθύρι κ.ά.) θα ακουστούν και σπάνια αριστουργήματα (Πινόκλης, Μπουρνοβαλιός μανές, Ουέστ, Θα πάρω το ντουφέκι μου κ.ά).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!