Λεμπέσης, Μαριώ & Αυγουστάκη στις 1002 Νύχτες

Την Κυριακή 8 Μαρτίου από τις 2.30 το μεσημέρι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Λεμπέσης, η Αμαλία Αυγουστάκη και η ορχήστρα Λαϊκή Στράτα εμφανίζονται από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου στη μουσική σκηνή 1002 Νύχτες.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους, για μια χειμερινή σεζόν 8 μηνών, όπως τις καλές εποχές, με ξεχωριστές εκπλήξεις.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου υποδέχονται τη θρυλική Ρεμπέτισσα Μαριώ.

Μαζί θα τραγουδήσουν τα πιο όμορφα ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά μας τραγούδια και φυσικά το ολοκαίνουργιο ντουέτο του Λεμπέση με τη Μαριώ «Ξεθύμανε η κολόνια», μια δημιουργία του πρώτου, που έχει ήδη «διακριθεί» στους μερακλήδες ακροατές.

Το άρωμα της «μουσικής κολόνιας» που συνδέει το Λεμπέση με τη Μαριώ όχι απλώς δεν ξεθυμαινει αλλά με τη πάροδο του χρόνου γίνεται πιο έντονο. Βρέθηκαν στο ίδιο πάλκο το 1992 (μαζί και με τον αείμνηστο Χοντρονάκο και πολλούς άξιους εκπροσώπους της αναβίωσης του Ρεμπέτικου – Γκολές ,Ξηντάρης, Αγάθωνας) στις περίφημες συναυλίες με τίτλο «Μέρες Μουσικής 1850-1950» στο θέατρο Παλλάς.

Οι παραστάσεις αυτές, υπό την επιμέλεια του Παναγιώτη Κουνάδη και του Στέλιου Ελληνιάδη ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε τριπλό δίσκο 33ων στροφών από την Lyra. Έκτοτε συναντήθηκαν ξανά μουσικά σε πολλές συναυλίες.

Το 2006 η Μαριώ τραγούδησε καταπληκτικά την ιδιαίτερη λαϊκή μπαλάντα σε στίχους και μουσική του Γιάννη Λεμπέση «Όλα τα γιατί του κόσμου».

Σήμερα με τα κλασικά και τα καινούρια τους σμίγουν και πάλι στις 1002 Νύχτες .

Στην παρέα τους η δυνατή ερμηνεύτρια Αμαλία Αυγουστάκη και μουσικοί της ορχήστρα του Λεμπέση, Λαϊκή Στράτα (Νίκος Στεφανάκης μπουζούκι, Πορφύρης Κονάς ακορντεόν, Θοδωρής Κυδωνιεύς κιθάρα).
Lempesis 8 may low
Κυριακή 8 Μαρτίου από τις 2.30 το μεσημέρι
1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10 Ψυρρή
Τηλ. 210 3317293

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!