Κυκλοφορεί το «Jimi Hendrix Experience: Paris 67» αποκλειστικά για την Record Store Day

Σε συλλεκτική έκδοση κόκκινου και μπλε χρώματος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
H ζωντανή ηχογράφηση που πιστοποιεί την θριαμβευτική επιστροφή του Τζίμι Χέντριξ στο Παρίσι σχεδόν ένα χρόνο από τον σχηματισμό των Experience το 1966 ως support γκρουπ στο μεγάλο τότε όνομα της Γαλλίας, τον Τζόνι Χάλιντεϊ, για πρώτη έρχεται στο φως!

Το «Jimi Hendrix Experience: Paris 67» είναι η καινούργια έκδοση σε μια μοναδική σειρά τίτλων της Dagger Records «ειδικής έκδοσης» που κυκλοφορούν αποκλειστικά για την Record Store Day για να γιορτάσουν και να υποστηρίξουν την ακμάζουσα επιστροφή του βινυλίου.

Όπως και με άλλους τίτλους της Record Store Day, το Paris 67 θα είναι διαθέσιμο μόνο σε ανεξάρτητα δισκοπωλεία από τις 26 Νοεμβρίου.
cover paris67
Αυτό το LP 150 γραμμαρίων θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτική έκδοση κόκκινου και μπλε χρώματος βινύλιο και παρουσιάζει την αρχική σύνθεση του τρίο Jimi Hendrix Experience με τον μπασίστα Noel Redding και τον ντράμερ Mitch Mitchell σε κορυφαία στιγμή τους στο διάσημο θέατρο Olympia στο Παρίσι στις 9 Οκτωβρίου 1967 μπροστά σε περισσότερους από 14.000 θαυμαστές του Jimi Hendrix Experience.

Με τον δικό του ανεπανάληπτο τρόπο, ο Hendrix ανταπόδωσε ευγενικά την υποστήριξη του κοινού του: «Σας ευχαριστώ πολύ για την περσινή χρονιά, που μας αφήσατε να παίξουμε εδώ», προλόγισε ο Χέντριξ πριν ξεκινήσει το «The Wind Cries Mary». «Αντί να μας πετάξετε από τη σκηνή, μας δώσατε μια ευκαιρία, γι 'αυτό σας ευχαριστώ πολύ».

The Jimi Hendrix Experience - The Wind Cries Mary (Live In Paris, October 9, 1967)

Αυτές οι ηχογραφήσεις αποτυπώνουν το έντονο και πληθωρικό πνεύμα που εμφανίζει η μπάντα. Ο Jimi ξεκινά την παράσταση με ένα συναρπαστικό «Stone Free», γνωστό στους θαυμαστές του ως η δεύτερη πλευρά του ντεμπούτου του single «Hey Joe». Το «The Wind Cries Mary» ερμηνεύει με ωραία φωνή ο Jimi, επιδεικνύοντας το επιδέξιο άγγιγμά του σε αργές μπαλάντες. Το «Catfish Blues» από το κλασικό «Still A Fool» των Muddy Waters, ήταν ένα άλλο αγαπημένο κομμάτι του στην ζωντανή πρώιμη φάση του τρίο.

Για πρώτη φορά, κομμάτια από αυτή τη συναυλία στο Παρίσι που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο στο κουτί The Jimi Hendrix Experience από το 2000 (γνωστό και ως «The Purple Box»), ενσωματώνονται ξανά με αρκετά άλλα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν εκείνο το βράδυ, κάνοντας το «Jimi Hendrix Experience: Paris 67» την πιο πλήρη επίσημη κυκλοφορία του live της 9ης Οκτωβρίου 1967 μέχρι σήμερα.
cover paris67 sanfrancisco68
Αυτός ο τίτλος διατίθεται επίσης ως διευρυμένη κυκλοφορία CD με 13 κομμάτια στο «The Jimi Hendrix Experience: Paris 1967 / San Francisco 1968» που κυκλοφορεί επίσης από τη Dagger Records.

Το «Jimi Hendrix Experience: Paris 67» σε βινύλιο περιέχει τα κομμάτια:

Πλευρά Α

1. Stone Free
2. Hey Joe
3. Fire Catfish Blues
4. The Wind Cries Mary

Πλευρά Β

1. Rock Me Baby
2. Red House
3. Purple Haze
4. Wild Thing

IMI HENDRIX - Live in Paris, France (1967) - VHS Archives




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!