Κωστής Γεωργίου – Νέα Έκθεση στο Σικάγο & Νέος Δίσκος

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης Κωστής Γεωργίου παρουσιάζει νέα ατομική…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

έκθεση στο Σικάγο, μετά τις ατομικές του εκθέσεις στα μεγαλύτερα μουσεία της Κίνας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, υπό τον γενικό τίτλο «Pixels», θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στη γκαλερί Hilton Asmus Contemporary. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις15 Μαρτίου και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής της νέας δουλειάς του Κωστή Γεωργίου, μεγάλων διαστάσεων καθώς και γλυπτά της τελευταίας περιόδου.



Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν προσωπικότητες του εικαστικού χώρου του θεάτρου και της τηλεόρασης. Η έκθεση αναμένεται να λάβει ενδιαφέρουσα διάσταση γιατί ο Έλληνας καλλιτέχνης, μαζί με τα έργα του θα παρουσιάσει στο αμερικανικό κοινό και την τρίτη κατά σειρά μουσική του πρόταση, που καταγράφεται στο νέο του Cd με τίτλο «Chicago» και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μουσικών του πειραματισμών.

Το CD κυκλοφορεί εντός και εκτός Ελλάδας από την «Digital Press Hellas» και διανέμεται από την DMS+. Είναι η τρίτη κατά σειρά μουσική πρόταση του δημιουργού μετά το «Sound of colors», που παρουσιάστηκε στην ομότιτλη ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του στη γκαλερί Titanium στην Αθήνα το 2008 και το «Shanghai», που δημιουργήθηκε

για την ατομική του στην Feizi Gallery και παρουσιάστηκε στη Σαγκάη το 2010.

Σε αυτό το νέο cd σε ένα από τα μουσικά κομμάτια, φιλοξενείται ο εξαιρετικός σολίστ και συνθέτης Χρήστος Κωνσταντίνου, όπου μαζί με τον Κωστή Γεωργίου συνδιαλέγονται σε μια ιδιαίτερη στιγμή για να αποδώσουν ένα υπέροχο και πρωτότυπο έργο υπό τον τίτλο «Sahara». Οι δυο Κινέζες που απαγγέλουν στη γλώσσα τους αποσπάσματα από τα ποιήματα του Κωστή «Protocol» και «Goodmorning Mr Orwell» είναι η Siwei Chang και η So So.

Με περισσότερες από ενενήντα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και τις σπουδαιότερες γκαλερί και με πλέον των τριακοσίων ομαδικών σε παγκόσμια κλίμακα, ο Κωστής Γεωργίου αποτελεί αναμφίβολα την αιχμή του δόρατος της γενιάς του.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!