Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων του βινυλίου στην Black Fiday της Αμερικής

Το Top10 των πωλήσεων
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/12/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας της Black Friday «έσπρωξαν» τα βινύλια σε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από το 1991 έως σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Nielsen Music / MRC Data era τα οποία δημοσίευσε η ιστιοσελίδα του Billboard.

Την εβδομάδα 27ης Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου πουλήθηκαν 1.253 εκατομμύρια άλμπουμ βινυλίου (αύξηση 56%) και καταγράφηκε ως η καλύτερη εβδομάδα πωλήσεων από τότε που η Nielsen Music / MRC Data άρχισε ηλεκτρονικά να παρακολουθεί τις πωλήσεις μουσικής το 1991.

Black Friday Deals Vinyl

Είναι μόνο η δεύτερη φορά που συμβαίνει οι εβδομαδιαίες πωλήσεις άλμπουμ βινυλίου να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ! Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν 1.243 εκατομμύρια πουλήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 26 Δεκεμβρίου 2019.

Στο Record Store Day Black Friday παραδοσιακά κυκλοφορούν μια σειράς περιορισμένων εκδόσεων και αποκλειστικών άλμπουμ βινυλίου, τα οποία βοηθούν στην αύξηση των αριθμών πωλήσεων.

Το Τοπ-10 των πωλήσεων

Το άλμπουμ βινυλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 3 Δεκεμβρίου ήταν το Fine Line του Harry Styles, με 15.000 αντίτυπα (αύξηση 12%).

Harry Styles Fine Line Album Artwork
Harry Styles - Fine Line (FULL ALBUM)

Το soundtrack του Vince Guaraldi Trio : A Charlie Brown στην ειδική χριστουγεννιάτικη έκδοση ήταν το Νο 2 στις πωλήσεις και το Queen's Greatest Hits ήταν το Νο 3 LP με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εβδομάδας. Το Billie Eilish's και το Taylor Swift's Folklore συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Vince Guaraldi Trio A Charlie Brown

Queens Greatest Hits

Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του Phish, Sigma Oasis, κάνει το ντεμπούτο του στο Νο 6 με 9.000 αντίτυπα, μετά την κυκλοφορία του βινυλίου στις 27 Νοεμβρίου. (Το άλμπουμ αυτό είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο σε ψηφιακές υπηρεσίες). Επίσης το Abbey Road των Beatles με σχεδόν 9.000 πωλήσεις (αύξηση 71%) καταλαμβάνει την 7η θέση.

Τη 10άδα συμπληρώνουν τρείς δίσκοι βινυλίου που ήταν ειδικές κυκλοφορίες για το Record Store Day Black Friday.

Το EP των Alice In Chains ’Sap που κυκλοφόρησε ως αυτόνομο σετ βινυλίου για πρώτη φορά στις 27 Νοεμβρίου και έφθασε στο Νο. 8 με 8.500 πωλήσεις. Το σετ αυτό των πέντε τραγουδιών κυκλοφόρησε αρχικά ως CD το 1992.

Το άλμπουμ των U2 του 1980, Boy, είναι στο Νο 9 των πωλήσεων με λίγο πάνω από 8.000 αντίτυπα, με την κυκλοφορία του σε λευκό βινύλιο για την 40η επέτειό του. Το My Chemical Romance's Life on the Murder Scene έκανε το ντεμπούτο του στο Νο 10 με 8.000 πωλήσεις Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχικά ως σετ CD / DVD το 2006.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!