Ημέρες Σύγχρονης Μουσικής στο Μπάγκειον

Ξεχωριστές παραστάσεις καταξιωμένων μουσικών και εργαστήρια από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Από τις 12 έως τις 16Οκτωβρίου το Μπάγκειον ανοίγει τις πορτες του στην σύγχρονη μουσική. Καταξιωμένοι μουσικοί από τον χώρο της σύγχρονης και της εναλλακτικής μουσικής σκηνής θα παρουσίασουν έργα σύγχρονων συνθετών, πρωτότυπα έργα, πειραματική μουσική, ελεύθερο αυτοσχεδιασμό ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν ενδιαφέροντα εργαστήρια.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερών:

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πέμπτη 12.10 : Ο βιολοντσελίστας Alexis Bove, ανοίγει τις « ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με έργα για σόλο βιολοντσέλο · Benjamin Britten - Suite for cello solo No.1 opus. & Witold Lutoslawski - Sacher variation for solo cello

ALEXIS_BOVE.jpg


Έπειτα την σκυτάλη παίρνει το σύνολο ΤΕΤΤΤΙΞ θέτοντας ένα αναπάντητο ερώτημα: « Σχεδιασμός ή... αυτοσχεδιασμός; » Με ποιους τρόπους ένα γραμμένο έργο μπορεί να αφήνει ελευθερίες στον ερμηνευτή να αυτοσχεδιάσει και σε ποιό βαθμό προσδιορίζει αυτή η ελευθερία τη φυσιογνωμία του έργου;

TETTTIΞ_Πορτρέτο.jpg

Με συνθέσεις των Christian Wolff και James Tenney αλλά και (σχεδιασμένους) αυτοσχεδιασμούς, οι ΤΕΤΤΤΙΞ δίνουν πιθανές απαντήσεις και ταυτόχρονα καλούν το κοινό σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα έργα που θα παρουσιάσουν και για το πώς ερμηνεύονται οι παρτιτούρες τους.

Παρασκευή 13.10 : Ο Θάνος Κόης (το μισό των Lost bodies) με τον Νίκο Βελιώτη θα παρουσιάσουν την performance με τίτλο: « Διπλούν κάταγμα του χρόνου και του χώρου»


ΝΙΚΟΣ_ΒΕΛΙΩΤΗΣ_-_ΘΑΝΟΣ_ΚΟΗΣ.jpg

Μία βαθειά ιωδιούχος φωνή θα αποπειραθεί να ακροβατήσει πάνω σε ένα πενταπολικό Muzak προερχόμενο από δύο Yamaha Portasound του 1986 με μοναδικό εφόδιο την αφήγηση υπερδόριων κειμενων. Μία περφόρμανς στα όρια της κατάρρευσης για όλες τις ηλικίες.
Επιλογή κειμένων / Αφήγηση: Θάνος Κόης
Υποτονικές μελωδίες / Portasound: Νίκος Βελιώτης

Σάββατο 14.10: Ο Γιώργος Κοκκινάρης παρουσιάζει την performance με τίτλο « TOUCH » · για σόλο κοντραμπάσο

ΓΙΩΡΓΟΣ_ΚΟΚΚΙΝΑΡΗΣ.jpg

H μουσική παράσταση είναι βασισμένη αποκλειστικά στον αυτοσχεδιασμό και εμπνευσμένη από τον μουσικό Γιώργο Κοκκινάρη. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με το κοινό είναι ένας από τους στόχους αυτής της ιδέας επιχειρώντας διαμέσου της ερμηνείας την ανακεφαλαίωση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Κυριακή 15.10:. Η κολλεκτίβα In(s)core παρουσιάζει στο Μπάγκειον ένα πρόγραμμα από πειραματικές συνθέσεις ανοικτής σημειογραφίας

INSCORE_COLLECTIVE.jpg

Θα ερμηνευτούν παρτιτούρες οι οποίες στη θέση του παραδοσιακού πενταγράμμου χρησιμοποιούν ιδιότυπα και πρωτότυπα σχέδια, λεκτικές οδηγίες και γραφήματα, ανοίγοντας έτσι ένα πεδίο εξερεύνησης και πειραματισμού για τους εκτελεστές. Στην εν λόγω συναυλία οι καλλιτέχνες του In(s)core θα παρουσιάσουν συνθέσεις από τους John Cage, Βασίλη Χατζημακρή, Αλέξη Πορφυριάδη, James Saunders και άλλους συνθέτες του ύστερου 20ου και 21ου αιώνα, υπογραμμίζοντας κι αναδεικνύοντας τις ελευθερίες και τα αναπάντεχα μουσικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την χρήση ανοικτών σημειογραφιών.

Το In(s)core είναι μια ανοικτή κολλεκτίβα καλλιτεχνών με εναλλασσόμενα μέλη και επισκέπτες, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2013 από τον συνθέτη κι ερμηνευτή ανοικτών συνθέσεων Βασίλη Χατζημακρή.


Δευτέρα 16.10: Οι « ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» ολοκληρώνονται με μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στην μελοποίηση.

Στο πρώτο μέρος η Φένια Χρήστου· με την συνοδεία της πιανίστα Masa Josilo θα ερμηνεύσει ανέκδοτες μελοποιήσεις του Μ. Δραγούμη σε ποίηση Α. Εμπειρίκου και Ι. Βαλαωρίδη. Στο δεύτερο μέρος, με την συμμετοχή ακόμη και του βιολοντσελίστα Alexis Bove, θα ακουστούν μελοποιήσεις της Φένιας Χρήστου πάνω σε ποίηση Κ. Παλαμά, Α. Σικελιανού και Ν. Λαπαθιώτη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φένια Χρήστου
Εκτέλεση παραγωγής: Heart· The home of ART
Official page στο FACEBOOK: Heart· The home of ART

Χρήσιμες πληροφορίες για τις μουσικές παραστάσεις

Για όλες τις μουσικές παραστάσεις η ώρα προσέλευσης είναι 20:30 και η ώρα έναρξης στις στις 21:00
Κόστος εισιτηρίου: 7 ευρώ/ παράσταση
Η κράτηση θέσεων γίνεται με την αποστολή των εξής στοιχείων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.: To όνομα σας, τον αριθμό ατόμων και τον τίτλο της παράστασης που θέλετε να παρακολουθήσετε.


WORKSHOPS
Πέμπτη 12. 10: « Extended cello technics and its use in the 20th and 21st century works », με τον Alexis Bove. ( Το συγκεκριμένο εργαστήρι πραγματοποιείται στα αγγλικά ).

Παρασκευή 13. 10 : « Αυτοσχεδιασμός και δημιουργική μουσική » με τον Γιώργο Κοκκινάρη.

Σάββατο 14.10 & Κυριακή 15.10: « Σύνθεση και εκτέλεση παρτιτούρας δίχως νότες » με τον Βασίλη Χατζημακρή.

Δευτέρα 16.10: « Τραγουδοποιία και μελοποίηση » με την Φένια Χρήστου.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα εργαστήρια:

Με εκδήλωση του ενδιαφέροντος λαμβάνετε τις λεπτομέρειες και τα κόστη του εκάστοτε εργαστηρίου. Αποστείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.:  To όνομα σας και τον τίτλο τoυ εργαστηρίου που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Προθεσμία συμμετοχής στα εργαστήρια: έως και 48 ώρες πριν την έναρξη εκάστοτε εργαστηρίου.

Πληροφορίες: 6936 877 304  ( 11.00 – 14:00)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!