Η θρυλική Blue Note Records ανοίγει κατάστημα στο Λονδίνο

Γιορτάζει τα 80 χρόνια της με ένα pop up store στο φεστιβάλ τζαζ του Λονδίνου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/11/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να γιορτάσει την 80η επέτειό της, η θρυλική δισκογραφική εταιρεία τζαζ, Blue Note Records θα ανοίξει το πρώτο της pop-up κατάστημα στο Kings Cross του Λονδίνου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, για να συμπέσει με την πρεμιέρα του EFG London Jazz Festival 2019.

Το κατάστημα Blue Note θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία της θρυλικής ετικέτας. Θα περιλαμβάνει αποκλειστικά έργα τέχνης σε καμβά, εκτυπώσεις Blue Note , οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, αποκλειστικά εμπορεύματα (T-shirts & Tote-bags), καθώς και βινύλια, CD, DVD και Blu-Ray από την πρόσφατη ταινία Blue Note Records Beyond The Notes, (σκηνοθεσία Sophie Huber) και μια ειδική αναθεωρημένη έκδοση για τα 80 χρόνια, του διάσημου βιβλίου Blue Note: Uncompromising Expression: The Finest in Jazz Since 1939 από τον Richard Havers (Thames & Hudson).

Μια σειρά από πρόσθετες εκδηλώσεις στο κατάστημα θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, με ομιλητές καλλιτέχνες, μουσικούς, ανθρώπους του πολιτισμού και εκπροσώπους άλλων δισκογραφικών.

Η ιστορία της Blue Note

Το 1939, δύο καλλιτέχνες τζαζ, ο Albert Ammons και ο Meade Lux Lewis μπήκαν σε ένα ενοικιαζόμενο στούντιο στη Νέα Υόρκη για να κάνουν μια ηχογράφηση για έναν Γερμανό Εβραίο μετανάστη τον Alfred Lion. Οι ηχογραφήσεις χρηματοδοτήθηκαν από τον Αμερικανό καλλιτέχνη, δάσκαλο μουσικής και συγγραφέα Max Margulis και με τη βοήθεια του παιδικού φίλου του Lion Francis Wolff, οι τρεις τους δημιούργησαν μία από τις σημαντικότερες δισκογραφικές ετικέτες στην ιστορία της τζαζ, την Blue Note Records.

Σήμερα, η Blue Note θεωρείται μια εταιρεία - σύμβολο και η μουσική της κληρονομιά έχει σημαδέψει, όχι μόνο την τζαζ, αλλά και τη μουσική και τον πολιτισμό εν γένει. Τα μοναδικά, εντυπωσιακά εξώφυλλα των δίσκων της πολύ συχνά αντιγράφεται από άλλες εταιρείες αλλά ποτέ δεν φτάνουν στο ίδιο επίπεδο.
bluenote covers e1551671532659
Οι κορυφαίοι και πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες που έχουν δισκογραφήσει με την Blue Note τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες περιλαμβάνουν τον John Coltrane, τον Herbie Hancock, τη Norah Jones, τον Art Blakey, τον Donald Byrd, τον Cannonball Adderley, τον Dexter Gordon και εκατοντάδες άλλους. Σήμερα η εταιρεία παραμένει ισχυρή κάτω από τα άγρυπνα μάτια και αυτιά του Προέδρου της Don Was, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί την 80χρονη φιλοσοφία της που επιτρέπει πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία για τους μουσικούς που ηχογραφούν για την εταιρεία.28Blue Note promo articleLarge

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!