Η Συμφωνική Ορχήστρα Νίκαιας ερμήνευσε για πρώτη φορά έργα Ανδρέα Κατσιγιάννη

(PHOTOS) Υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη και σολίστ τους Στέλιο Γκόλγκαρη, Αντώνη Μυτακίδη & Γιώργο Γκόλγκαρη.
Έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από Συμφωνική Ορχήστρα στο κατάμεστο στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, από την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη και σολίστ τους κιθαριστές Στέλιο Γκόλγκαρη, Αντώνη Μυτακίδη & Γιώργο Γκόλγκαρη. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νίκαιας αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και ερμήνευσε τα έργα του Ανδρέα Κατσιγιάννη «Σμύρνη» & «Δάκρυ στο γυαλί».

Στη συναυλία συμμετείχαν ακόμη, ο σολίστ του βιολιού Στέφανος Μήλας, ο καταξιωμένος τραγουδιστής Δημήτρης Λογαράς μαζί με την βιολονίστα Σταυρούλα Μέντη, που ερμήνευσε μαζί του το «Μαγικό Βουνό» του Θύμιου Παπαδόπουλου και οι νεαροί σπουδαστές Ανέστης Κέντζογλου & Δήμητρα Πράπα.

Τη συναυλία τίμησε μεταξύ άλλων με την παρουσία του ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Το να έχει ένα Δημοτικό Ωδείο, Συμφωνική Ορχήστρα, όσο αυτονόητο είναι για τη μουσική κουλτούρα της Ευρώπης, τόσο σπάνιο είναι για τα Ελληνικά μουσικά δεδομένα. Συμφωνικές Ορχήστρες που τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές των Ωδείων, διαθέτουν ελάχιστα Ωδεία σε όλη την Ελλάδα. Η Ορχήστρα συστήθηκε το 2011, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στέλιου Γκόλγκαρη. Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο διεθνώς καταξιωμένος βιολιστής και καθηγητής του Ωδείου, Αλέξανδρος Χαλάψης. Σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών.

Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες ενορχηστρωτές Κώστας Γανωσέλης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης. Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανισθεί οι Λάκης Χαλκιάς, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Βανέσσα Καλκάνη, Αντώνης Μυτακίδης και Γιώργος Γκόλγκαρης.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates