Η μουσική του Άνζε Ρόζμαν για το «Prehistoric Planet» υποψήφια για Emmy

Πρωτοποριακή μουσική με χρήση μοναδικών οργάνων από απολιθώματα και οστά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Άνζε Ρόζμαν διάσημος Σλοβένος συνθέτης είναι υποψήφιος για βραβείο Emmy Primetime (Emmy Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης) για το έργο του στη σειρά ντοκιμαντέρ «Prehistoric Planet» (Προϊστορικός Πλανήτης).

Ο Άνζε Ρόζμαν συνεργάστηκε με την αρραβωνιαστικιά του και συνθέτρια, Κάρα Τάλβε και τον παγκόσμιας φήμης, βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Χανς Ζίμερ.

Η πρωτοποριακή μουσική τους και η χρήση μοναδικών μουσικών οργάνων από απολιθώματα και οστά, διαγωνίζεται στην κατηγορία «Εξαιρετική μουσική σύνθεση για σειρά ντοκιμαντέρ ή ειδική εκπομπή».

Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Η σειρά ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας «Prehistoric Planet» αποτελείται από δέκα μέρη και έκανε πρεμιέρα στην Apple TV+ τον Μάιο του 2022.

Παραγωγός της είναι ο Τζον Φαβρό σε συνεργασία με τη Μονάδα Φυσικής Ιστορίας των BBC Studios και έχει ως θέμα τους δεινόσαυρους και άλλα προϊστορικά ζώα που έζησαν σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της ύστερης Κρητιδικής Περιόδου, πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια.

Το δεύτερο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο «Badlands» προτάθηκε για βραβείο Primetime Emmy, μια από τις υψηλότερες διακρίσεις στην τηλεοπτική βιομηχανία.

Η μουσική της σειράς έχει ήδη αναγνωριστεί παγκοσμίως και έχει κερδίσει στην κατηγορία Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για Σειρά Ντοκιμαντέρ στην τελετή απονομής των Hollywood Music and Media Awards (HMMAs).

Τα βραβεία Emmy Primetime απονέμονται από την Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ σε δημιουργούς και συντελεστές αμερικανικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα οποία μεταδόθηκαν κατά τη διάρκεια της Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης.

Ο Ρόζμαν από παιδί θαύμαζε τη μουσική του Χανς Ζίμερ, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του σλοβενικού Τύπου. Καθόταν μπροστά στην τηλεόραση με την οικογένειά του και παρακολουθούσε ταινίες Gladiator και The Rock, τη μουσική των οποίων συνέθεσε ο Γερμανός συνθέτης. Τότε δεν μπορούσε ούτε να ονειρευτεί ότι μια μέρα θα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Χανς Ζίμερ.

Το πάθος του για τη μουσική αναπτύχθηκε όταν φοιτούσε στο Μουσικό Σχολείο της Λιουμπλιάνα και στην Ακαδημία Μουσικής. Συνέχισε τις σπουδές του στο Berklee College of Music, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία και γνώση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, είχε την ευκαιρία να ηχογραφήσει τη σύνθεση του μεταπτυχιακού του στα Air Studios του Λονδίνου. Ήταν η εποχή που ο Χανς Ζίμερ και ο Κρίστοφερ Νόλαν ηχογραφούσαν τη μουσική για την ταινία «Interstellar» στο ίδιο στούντιο.

Hταν η αρχή μιας ιστορίας που τελικά οδήγησε τον Άνζε Ρόζμαν να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και να αρχίσει να εργάζεται ως συνθέτης στο στούντιο του Χανς Ζίμερ, Bleeding Fingers Music.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!