Η Mary McCartney σκηνοθετεί την ιστορία των Abbey Road Studios

«Αν αυτοί οι τοίχοι μπορούσαν να τραγουδήσουν»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/11/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια ταινία με ένα all-star καστ συνεντεύξεων και, φυσικά, ένα μαγευτικό soundtrack για την 90η επέτειο των θρυλικών στούντιο που ηχογράφησαν οι Beatles, Pink Floyd και άλλα μεγαθήρια

Τα Abbey Road Studios είναι το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία της διάσημης Βρετανίδας φωτογράφου και κινηματογραφίστριας Mary McCartney. Η 53χρονη είναι κόρη του Paul McCartney και της Linda McCartney. Η μεγάλου μήκους ταινία, If These Walls Could Sing (Αν αυτοί οι τοίχοι μπορούσαν να τραγουδήσουν»), περιγράφηκε στην αρχική ανακοίνωση της 12ης Ιανουαρίου 2021 ως «η ανείπωτη ιστορία των παγκοσμίου φήμης» στούντιο του Λονδίνου. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον Paul McCartney, τον Ringo Starr, τον Roger Waters και τον David Gilmour των Pink Floyd, που ηχογράφησαν το περίφημο The Dark Side of the Moon εκεί, τον Elton John, την Kate Bush, τον Jimmy Page και τον συνθέτη και μαέστρο John Williams, μεταξύ πολλών άλλων. Η ταινία θα κάνει το ντεμπούτο της με streaming στο Disney+ στις 16 Δεκεμβρίου 2022.
Screen Shot 2022 11 19 at 11.14.41
Δείτε το επίσημο τρέιλερ παρακάτω.

If These Walls Could Sing | Official Trailer | Disney+


Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τους βραβευμένους με Όσκαρ, BAFTA και Prime Time Emmy, John Battsek (Searching For Sugar Man), τη Sara Thomson και τον Miles Coleman υπό την εταιρεία παραγωγής Ventureland.
«Το Abbey Road ήταν ένας χώρος που νόμιζα ότι ήξερα, αλλά συνεχίζω να ανακαλύπτω νέα πράγματα κάθε φορά που μπαίνω», λέει η Mary McCartney.
Mary McCartney Abbey Road Studios
Η Mary McCartney φέρνει μια μοναδική και προσωπική προοπτική για την ιστορία του Abbey Road. Η ίδια αναφέρει: «Ορισμένες από τις πρώτες αναμνήσεις μου ως μικρό παιδί προέρχονται από το χρόνο που πέρασα στο Abbey Road. Ήθελα από καιρό να πω την ιστορία αυτού του ιστορικού μέρους και δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με μια καλύτερη ομάδα από τα John and Mercury Studios για να κάνω αυτή τη δημιουργική φιλοδοξία πραγματικότητα».

«Τα Abbey Road Studios ήταν μέρος της ζωής μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου», λέει η Mary McCartney. «Μεγάλωσα στη γωνία και έχω τις πρώτες αναμνήσεις που πήγα να επισκεφτώ τους γονείς μου ενώ ηχογραφούσαν. Ένοιωθαν τα στούντιο σαν μια οικογένεια. Εκεί είχαν μεγαλώσει και οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί, έμειναν χρόνια για να εκπαιδευτούν και να γαλουχηθούν με την επόμενη γενιά. Αυτή η οικογένεια είχε δημιουργήσει επίσης τη μουσική που αγαπούσα. Εμβληματικοί, πρωτότυποι, καινοτόμοι δίσκοι που έχουν εμπνεύσει και συγκινήσει εμένα και εκατομμύρια άλλους.

Paul McCartney and the Abbey Road pony - If These Walls Could Sing (Legendado)


«Μια φωτογραφία της μαμάς μου με το Jet πόνυ μας να περπατά στη διάβαση της Abbey Road πυροδότησε ξανά αυτές τις αναμνήσεις. Περπατώντας δίπλα στα στούντιο και βλέποντας ανθρώπους να μαζεύονται στη διάβαση για να τραβήξουν τις φωτογραφίες τους, ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει από όλο τον κόσμο, με έκαναν να συνειδητοποιήσω τη σημασία του Abbey Road. Υπάρχει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο σε αυτό το μέρος. είναι πολύ περισσότερο από ένα κτίριο - είναι ένα ιερό για δημιουργικούς, πρωτότυπους στοχαστές και ένας θησαυρός ιστοριών.
Screen Shot 2022 11 19 at 10.55.27
Και προσθέτει, «Ως φωτογράφος, ήθελα να αποτυπώσω οπτικά το πνεύμα των στούντιο. Το να μπορέσω να προσκαλέσω καλλιτέχνες στον χώρο αυτό δημιούργησε μια οικειότητα μαζί τους, έδωσαν συναισθηματικές συνεντεύξεις και αποκάλυψαν τόσα πολλά για μένα και το θέμα. Συγκεντρώνοντας αναμνήσεις, ήθελα να ανοίξω το στούντιο σε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να το ζήσουν. Βλέπω αυτή την ταινία ως μια ευκαιρία να κάνω τη μαγεία του πιο διάσημου στούντιο του κόσμου προσβάσιμη για να ασχοληθώ με ένα νεότερο κοινό και να εκπλήξω τον κόσμο».
image asset
Η Isabel Garvey, Διευθύνουσα Σύμβουλος των Abbey Road Studios, είπε, «Αν αυτοί οι τοίχοι μπορούσαν να τραγουδήσουν… Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό στα Abbey Road Studios όλα αυτά τα χρόνια. Το να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε τον τόπο, τη μουσική και το ταλέντο που έκαναν το στούντιο αυτό που είναι, μέσω της δημιουργικότητας και της καινοτομίας τους, ήταν τιμή για μένα».

Από την αρχική ανακοίνωση: Το If These Walls Could Sing σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Abbey Road άνοιξε τις πόρτες του σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και θα είναι το επίκεντρο των εορτασμών για την 90η επέτειο των θρυλικών στούντιο ηχογράφησης. Θα αφηγηθεί αμέτρητες ιστορίες με ένα all-star καστ συνεντεύξεων, απαράμιλλη πρόσβαση στα στούντιο και, φυσικά, ένα μαγευτικό soundtrack.

*Οι πληροφορίες είναι από το www.bestclassicsbands.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!