Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει το τραγούδι της σειράς "Famagusta"

Η ερμηνεύτρια δίνει για πρώτη φορά τη φωνή της στο τραγούδι των τίτλων ελληνικής τηλεοπτικής σειράς
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη χαρίζει τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι που ντύνει μουσικά τη νέα σειρά του MEGA, «Famagusta», που υπογράφουν οι Ανδρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου.

Το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μια μεγάλη παραγωγή, εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στην αυγή του 2024, όταν και συμπληρώνεται μισός αιώνας από τότε που το νησί κόπηκε στα δυο.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, που η φωνή της έχει χαρακτηριστεί ως «δώρο των Θεών του Ολύμπου» (Guardian), ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση των συντελεστών του «Famagusta» να ερμηνεύσει ένα βαθιά συγκινητικό κομμάτι, γεμάτο συμβολισμούς. Μια νέα ηχογράφηση που αναμένεται να προσθέσει συγκινησιακή φόρτιση και μνήμες στην υπερπαραγωγή του MEGA.

Η Μαρία Φαραντούρη αποδέχεται για πρώτη φορά να δώσει τη φωνή της στο τραγούδι των τίτλων μιας ελληνικής τηλεοπτικής σειράς. Η ερμηνεύτρια μπήκε πριν από μερικές ημέρες στο στούντιο προκειμένου να ηχογραφήσει το τραγούδι με τίτλο, «Δεν Ξεχνώ», σε σύνθεση Χρίστου Στυλιανού, ο οποίος υπογράφει τη μουσική του «Famagusta», και στίχους της Ελένης Ζιώγα.

Με γυρίσματα στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο, η σειρά «Famagusta» ξετυλίγει την ιστορία ενός μαχητικού δημοσιογράφου από την Αγγλία που ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 50 χρόνια από την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Εκείνο που αγνοεί είναι πως τον ταραγμένο Ιούλιο του 1974, βρέφος ακόμη, αποχωρίστηκε στην Αμμόχωστο την πραγματική του μητέρα και μια οικογένεια, που δεν τον ξέχασε ποτέ.


Το σενάριο της σειράς «Famagusta» υπογράφει η Βάνα Δημητρίου., ενώ την έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης, ο Κώστας Καπώνης.

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος
Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου
Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός και της Χαρίτας Μάντολες στο πρώτο επεισόδιο, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου
Σενάριο: Βάνα Δημητρίου
Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής
Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης
Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού
Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!