Η Λυρική Σκηνή έχει την τιμητική της στο διεθνές κανάλι της όπερας Mezzo

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο μοναδικό ελληνικό λυρικό θέατρο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την τιμητική της έχει η Εθνική Λυρική Σκηνή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι της όπερας Mezzo Live HD. Το μεγάλο αφιέρωμα στο μοναδικό ελληνικό λυρικό θέατρο θα ανοίξει με την πρεμιέρα ενός νέου ντοκιμαντέρ για την καλλιτεχνική ταυτότητα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη στήριξή της από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, από τις συχνότητες του Mezzo σε 80 χώρες του κόσμου, θα μεταδοθούν τέσσερις εμβληματικές παραγωγές της ΕΛΣ, οι Μαντάμα Μπαττερφλάι, Βότσεκ, Φόνισσα και Ο θρίαμβος της Ιουδίθ.

Το νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής του Mezzo παρουσιάζει το πολύπλευρο έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εστιάζοντας παράλληλα στη διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χάρη σε δωρεά του οποίου δημιουργήθηκαν και οι νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μαζί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο, στο ντοκιμαντέρ επίσης μιλούν οι διεθνούς φήμης πρωταγωνιστές Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Ανίτα Ρατσβελισβίλι, ο Α΄ χορευτής της ΕΛΣ Βαγγέλης Μπίκος, τα στελέχη της ΕΛΣ Παναγής Παγουλάτος, Στέλλα Αγγελέτου, Αλέξανδρος Ευbκλείδης και Κατερίνα Πετσατώδη, η σπουδάστρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΕΛΣ Κωνσταντίνα Τσιμέκα, καθώς και ο Σπύρος Αλεξόπουλος, πρώην στέλεχος του ΙΣΝ.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ζερόμ Ντυπόν και τη δημοσιογραφική επιμέλεια ο Αντουάν Πεκέρ. Σύμβουλος περιεχομένου είναι ο Βασίλης Λούρας.

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 21.30 (ώρα Ελλάδας).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!