Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παίξει τελικά για το μαιευτήριο της Μαριούπολης

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών να συμμετάσχουν στη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανοικοδόμηση του κατερστραμένου μαιευτηρίου της Μαριούπολης, η Ορχήστρα τελικά συμφώνησε στην πρότασση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ώστε τα έσοδα της σημερινής προγραμματισμένης της συναυλίας να διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.

Ο κ. Καβάκος είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Παύλου Τσίμα πως το έμαθε χθες, ότι αυτή η είδηση, αν είναι έτσι, τον χαροποιεί πάρα πολύ, και ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη αλλά σημασία έχει να τα διορθώνουν. 

«Είναι μία πάρα πολύ καλή είδηση αυτή γιατί δείχνει την Ορχήστρα να πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση, τα λάθη μπορεί να γίνονται αλλά σημασία έχει να τα καταλαβαίνουμε και να προχωρούμε με τα λάθη μας, να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αυτό για μένα είναι μια πολύ χαρμόσυνη είδηση». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι θεωρεί αυτή την κίνηση επανορθωτική που αλλάζει και τη δική του στάση, «δημιουργώντας ένα τελείως διαφορετικό έδαφος για να συνεργαστώ ξανά με την ορχήστρα».

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη συναυλία-φόρο τιμής στον Άστορ Πιατσόλα, «Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Πειραιά».

Το πρόγραμμα της συναυλίας «Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Πειραιά» περιλαμβάνει τέσσερα έργα. Η βραδιά ξεκινά με τον δραματικό «Κοριολανό» του Λ.Β. Μπετόβεν, Εισαγωγή για ορχήστρα, που κατά πολλούς αποτέλεσε πρόδρομο των μεγάλων συμφωνικών ποιημάτων του ρομαντισμού.

Ακολουθούν, τα συγκινησιακά φορτισμένα Τραγούδια για τα νεκρά παιδιά του Γ. Μάλερ. Μια υπαρξιακών διαστάσεων ωδή στη απώλεια, στο φευγαλέο και το εύθραυστο της ανθρώπινης ευτυχίας με σολίστ, τη διακεκριμένη μεσόφωνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου. Στο πρόγραμμα και η σουίτα του Μωρίς Ραβέλ, Η μάνα μου η χήνα. Η συναυλία ολοκληρώνεται με έναν φόρο τιμής στον Άστορ Πιατσόλα, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια.

Η Ορχήστρα ερμηνεύει το Διπλό κοντσέρτο για μπαντονεόν, κιθάρα και έγχορδα «Φόρος Τιμής στη Λιέγη», σύνθεση με χορευτικό σφρίγος και ζωντάνια. Σολίστ στην κιθάρα, ο ανερχόμενος Ηλίας Μαστοράκης, ενώ στο μπαντονεόν ερμηνεύει ο Χρήστος Ζερμπίνος. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο αρχιμουσικός, Ανδρέας Τσελίκας.

Δευτέρα, 11/4, 20:30

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!