Η Φένια Χρήστου και ο Μιχάλης Πορφύρης live στην Galerie Δημιουργών

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 21:30
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/11/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Η σημαντική νέα δημιουργός Φένια Χρήστου, που έχει ήδη στις αποσκευές της έναν πρώτο εξαιρετικό δίσκο με τίτλο ” El3ven” για τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί της στο Ogdoo.gr, έχει την ικανότητα να πλάθει μια μοναδική ατμόσφαιρα στις ζωντανές της εμφανίσεις και αληθινά αξίζει να γίνεται μέρος της, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στην Galerie Δημιουργών στην Κηφισιά.

Σε αυτόν τον όμορφο και φιλόξενο χώρο οι πρωτότυπες συνθέσεις της Φένιας Χρήστου συναντούν το βελούδινο ήχο του Μιχάλη Πορφύρη.

Μία μεταμορφωτική σύμπραξη, επί σκηνής, των δύο μουσικών, οι οποίοι καθώς εμπλέκονται στιγμές στιγμές αυτοσχεδιαστικά, δίνουν νέα πνοή στο πρωταρχικό μουσικό υλικό, υπακούοντας πάντοτε στυλιστικά στο πρωτότυπο και αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η μουσική ρέει, κάτι το οποίο λαμβάνει με σαφήνεια και το κοινό.


Από το δίσκο της Φένιας Χρήστου, “El3ven”, που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο κι έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, ακούγονται τα κομμάτια: ”Zero” σε μεταγραφή για πιάνο και βιολοντσέλο, το ομότιτλο ” El3ven” και το “Request orchestral” σε live version δίνοντας έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, το κινηματογραφικό “The waltz of souls” σε διασκευή για πιάνο και βιολοντσέλο πριν καταλήξουμε στο βραβευμένο από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (το 2014) τραγούδι, ”Μοίρα μου και πεπρωμένο” και το ατμοσφαιρικό τραγούδι “Σειρήνες”.

Πέραν του δισκογραφημένου έργου, θα ακουστεί ανέκδοτο υλικό της συνθέτριας, ορχηστρική μουσική της, τραγούδια από την μέχρι τώρα εργασία της στην ποίηση όπως επίσης και ξεχωριστές μεταγραφές για solo βιολοντσέλο από τον Μιχάλη Πορφύρη.
afisa 29

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης : Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Διάρκεια μουσικής παράστασης: 75 Λεπτά

Galerie Δημιουργών

Χελιδονούς 28, Κηφισιά

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!