Η «επιστροφή» του Τάκη Σούκα!

Ένας σπουδαίος λαϊκός συνθέτης, ένας πηγαίος δεξιοτέχνης μουσικός επιστρέφεις τις τακτικές εμφανίσεις αλλά και στη δισκογραφία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στο πλευρό της Έφης Οικονομάκη κάθε Σάββατο του Ιουνίου στον κήπο του Χυτηρίου, ο «πολύ» Τάκης Σούκας θα δίνει το δικό του ξεχωριστό παρόν στη μουσική παράσταση “Αν μ’ αγαπούσες λίγο” (βλέπε ΕΔΩ)

Όπως σημειώνει ο διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης: «Μιλάμε για έναν μελωδό και σολίστα που σημάδεψε με την τέχνη και τεχνική του για περισσότερο από μισό αιώνα το τραγούδι μας αφήνοντας για παρακαταθήκες παντοτινά διαμάντια: Μια ζωή μέσα στους δρόμους, Υποκρίνεσαι, Άκου βρε φίλε, Έρωτα μου αγιάτρευτε, Ποιος σου είπε για τους μάγκες, Ταχεία, Βάρα μου το ντέφι, Ανοίχτε τα τρελλάδικα, Λείπεις εσύ, Δε μπορεί, Αν μ’ αγαπούσες λίγο, Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Στον καθρέφτη σου κοιτιέσαι, Ποιο δρόμο να πάρω, Βροχή τα παράπονα, Με λες αγάπη, Συλλογίσου, Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι, Τα χάρτινα, Αερικό, Αψέντι, Τραγουδώ, Ανήμπορος, Έϊ καπετάνιε…

Δημιουργίες που ερμήνευσαν πρωτομάστορες όπως οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Γιώτα Λύδια, Στράτος Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Μαργαρίτης, Ρίτα Σακελλαρίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λίτσα Διαμάντη, Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Κόλλιας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Κοντολάζος, Νότης Σφακιανάκης και άλλοι διαλεκτοί…»

Παράλληλα ο Σούκας μαζί με την Οικονομάκη ηχογραφούν στο στούντιο τα «κανούργια» τους. Νέες δημιουργίες αλλά και επαναπροσεγγίσεις κλασικών στιγμών του πρώτου που με την ερμηνεία της δεύτερης αποκτούν σύγχρονη δυναμική. Η Οικονομάκη εκπλήσσει με τον ατμοσφαιρικό τρόπο που αποδίδει τα τραγούδια. Ο δε Σούκας όπως δηλώνει την βλέπει μέσα απ’ τις συναισθηματικές δημιουργίες του ως «μάγισσα του έρωτα».

Προσδοκάμε ο «καρπός» της συνεργασία τους, τόσο επί σκηνής όσο και στο στούντιο, να είναι μεστός και γευστικός, αναλόγως των δυνατοτήτων και των «κυβικών» τους.

Για φινάλε θα κρατήσω την περίφημη φράση του Στέλιου Καζαντζίδη, που δεν δίσταζε να καταγράφει στ' αυλάκια του δίσκου κάθε φορά σχεδόν που ερμήνευε συνθέσεις του αγαπημένου του φίλου και συνεργάτη: «Γεια στου Τάκη Σούκα με τα τραγούδια σου τα όμορφα...»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!