Γεωργία Νταγάκη: "Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την Κρητική μουσική και την ψυχεδέλεια"

Κυκλοφορεί το ΕΡ "Short Distance", από το οποίο πρόσφατα πήραμε μία γεύση με το πρώτο single "Matala".
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
H Γεωργία Νταγάκη, τελευταία 20 χρόνια έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην ελληνική μουσική με τα τραγούδια της, την αγαπημένη της κρητική λύρα, τις εκατοντάδες εμφανίσεις της, τις ξεχωριστές της συνεργασίες με Έλληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Eric Burdon και οι Animals, o Goran Bregovic, οι Violent Femmes κ.α. Αυτοί που ξέρουν καλά τη Γεωργία, γνωρίζουν επίσης ότι είναι μία μουσικός που δεν εφησυχάζει ποτέ και προϊόν τέτοιας ανησυχίας είναι το ΕΡ "Short Distance", από το οποίο πρόσφατα πήραμε μία γεύση με το πρώτο single "Matala".



"Για μένα πάντα φάνταζε πάντα «μικρή απόσταση» στο να μπορώ να ενώσω δικούς μου αγαπημένους μουσικούς κόσμους", λέει η ίδια για τη νέα της κυκλοφορία. "Κόσμους που να αντικατοπτρίζουν το χθες και το σήμερα και που να σμίγουν τελικά τόσο αρμονικά μεταξύ τους στο τώρα, σαν να υπήρχαν από πάντα. Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την Κρητική μουσική και την ψυχεδέλεια που για μένα κουβαλά, ήταν και θα είναι πάντα ξεχωριστός στα δικά μου αυτιά και εδώ αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο.

Έψαχνα καιρό μια νέα διάσταση που θα φέρει την κρητική λύρα κοντά στους δυτικούς τρόπους και ήχους, στην ηλεκτρονική μουσική, στο beat, χωρίς να χάνει τον δικό της τόσο έντονο, δυναμικό και αναλλοίωτο χαρακτήρα. Η αρχική ιδέα του Πάνου Γεωργόπουλου μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αρχίσαμε μέσα από τις ζωντανές μας εμφανίσεις να πειραματιζόμαστε σε αυτό το πλαίσιο πολύ πριν σας παρουσιάσουμε τα πρώτα κιόλας δείγματα. Χαίρομαι πολύ που οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι βρίσκει την ανταπόκριση του κοινού, σε μια εποχή όπου όλοι τελικά έχουμε την ανάγκη να χαθούμε για λίγο σε μια ονειρώδη κατάσταση.

Αυτός ο δίσκος, το “Short Distance”, το κάνει. Οι ονομασίες των τραγουδιών προέρχονται από δικά μου αγαπημένα μέρη-χωριά της Κρήτης, του Ρεθύμνου των Χανίων και του Ηρακλείου, σε μια ανάγκη μου να σας τα παρουσιάσω και σας προτρέπω να τα επισκεφτείτε ακούγοντας φυσικά το ''Short Distance’'".

Η Κρητική λύρα λοιπόν συναντάει την ηλεκτρονική τέκνο μουσική και εκτός από το "Matala" το EP περιλαμβάνει και τα "Spili" , "Aptera" και "Pikris", όλα συνθέσεις των Πάνου Γεωργόπουλου και Γεωργίας Νταγάκης.

Κρητική Λύρα: Γεωργία Νταγάκη
Synths: Γιώργος Χριστοδουλάκος, Πάνος Γεωργόπουλος, Νίκος Χατζάκης
Το "Short Distance" είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ακούστε το εδώ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!