«Είναι ντροπή να λένε πως ο Θεοφάνους έκλεψε το κομμάτι ενός Τούρκου…»

Με αυτή τηφράση του πληρεξούσιου δικηγόρου δόθηκε τέλος στην διεκδίκηση του Λεβέντ Ακ-Εγκε της πατρότητας του σουξέ του Έλληνα συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Espresso στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Θεοφανούς και ο Τούρκος μουσικοσυνθέτης Λεβέντ Ακ-Εγκε.

Ο τελευταίος υποστήριζε πως η σύνθεση του τραγουδιού «Μα δεν γίνεται», που ερμήνευσε το 2004 ο Αντώνης Ρέμος, ήταν δική του. Και γι΄αυτό ζητύσε ως παοζημίωση 300 χιλιάδες ευρώ. Όμως ατύχησε…

Η πρώτη δίκη έγινε το 2016 με τον Αντώνη Ρέμο να ερμηνεύει αποσπάσματα από τα δύο τραγούιδ αθέλοντας να αποδέιξει πως δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα. Αυτή τη φορά, η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συνέταξαν δύο καθηγητές πανεπιστημίου δικαιώνει τον Γιώργο Θεοφάνους. Το αίτημα του Τούρκου μουσικοσυνθέτη για αναβολή απορρίφθηκε από τους δικαστές, με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, πληρεξούσιο δικηγόρο του Γιώργου Θεοφάνους, να τονίζει:

«Είναι ντροπή να λένε πως ο Θεοφάνους έκλεψε το κομμάτι ενός Τούρκου, που δεν είναι καν ευρέως γνωστός! Ο εντολέας μου συνθέτει τον ύμνο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας αυτή τη στιγμή. Οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ο Αντώνης Ρέμος κατέθεσαν κατά την πρώτη συζήτηση».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!