Δημήτρης Υφαντής & Σταύρος Σιόλας - «Ήπειρος, Θράκη, Διόδια & Δράκοι»

Ο Δημήτρης Υφαντής & ο Σταύρος Σιόλας σε μια υπαίθρια μουσική διαδρομή μακριά απ’ τους ήχους της πόλης και τα διόδια της ασφάλτου!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτό το καλοκαίρι, από κοινού συναντούν δράκους και στοιχειά απ’ τον παραμυθένιο κόσμο της δημοτικής μας παράδοσης, ξαποσταίνουν στον ίσκιο της κρασομηλιάς και του γεροπλάτανου και πίνουν της άρνης το νερό, χωρίς όμως να ξεχνούν από πού έρχονται και πού πηγαίνουν.

Ο Σταύρος Σιόλας και ο Δημήτρης Υφαντής, δυο καταξιωμένοι τραγουδοποιοί με βαθειά ρίζα, αλλά και σύγχρονη αισθητική, δυο φωνές με ξεχωριστή χροιά και έντονα προσωπικό στίγμα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που αντλεί την έμπνευσή της από την παράδοση, το λυρισμό και τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Εναλλάσσουν επί σκηνής γνωστά τραγούδια, όπως το «Μυστικά πως σ’ αγαπώ», «Της άρνης το νερό», το «Καίγομαι και σιγολιώνω», τα «Διόδια», τον «Δράκοντα», το «Χωρίς εσένα» (ντουέτο με την Ελευθερία Αρβανιτάκη), την «Κρασομηλιά», τον «Γεροπλάτανο» κ.α. με ευρηματική και πρωτότυπη ενορχηστρωτική προσέγγιση από εξαίρετους μουσικούς.

Στην παράσταση ακούγονται μεταξύ άλλων τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Ξαρχάκο, Λοΐζο και άλλων μεγάλων συνθετών αλλά και σύγχρονων όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Παντελής Θαλασσινός κ.α.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι σταθμοί της κοινής τους περιοδείας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!