ART Telepaths + Final Act στο The Zoo

Ένα ξεχωριστό live.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι ART Telepaths δημιουργήθηκαν πριν από χρόνια σαν Studio Project Act από τον Γιώργο Σκαρλάτο (ex-Magic de Spell). Το 2013 κυκλοφόρησαν με την Geheimnis Records ένα 10-ιντσο EP βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, με 5 τραγούδια που γράφτηκαν στις αρχές των 80’s, αλλά δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ με τους Magic de Spell και τίτλο «Heaven Up There! Red Carpets Down Here...». Το ύφος post punk και dark electronic, με αρκετά πειραματικά στοιχεία. Στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών αυτών, συμμετείχαν μέλη των MdS του 1982, ενώ προσκλήθηκαν και μέλη underground συγκροτημάτων της αρχής των ‘80s (Παρθενογένεσις & Forward Music Quintet, Anti-Τroppau Council, Metro Decay, Not2without3). Το EP είναι ήδη sold-out.

Σήμερα οι ART Telepaths, έχουν μετασχηματιστεί σε live μπάντα με line-up: Γιώργος Σκαρλάτος - μπάσο & φωνή, Στάθης Παπανδρέου (ex Αδιέξοδο & Split Image) - τύμπανα και Γιώργος Τέντης (Head On) - κιθάρα.

Μουσικά επεξεργάζονται μελωδίες και ρυθμούς dark alternative post-punk με συμπαγή και εκρηκτικό ήχο, παίρνοντας σαφή θέση και στάση στην κοινωνική κατάσταση των καιρών. Η θεματολογία τους έχει επίκεντρο τον Άνθρωπο, με κατανόηση της υπαρξιακής και συνειδησιακής του κατάστασης. Στα τραγούδια τους προβάλλουν την εκμετάλλευση και την εξαπάτηση του ατόμου, μέσα από τον πόλεμο, την βία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απαξίωση, αλλά και την εργαλειοποίησή του από τις δράσεις των συστημάτων εξουσίας. Νιώθουν δίπλα σ’ αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ψυχή τους, τα όνειρά τους, αλλά και την έκφρασή τους για ένα καλύτερο κόσμο. Οι ART Telepaths έχουν ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις και σύντομα θα βρεθούν στο studio για να ηχογραφήσουν.

Οι Final Act συστήνονται επίσημα στο κοινό το 2016.Οι πρώτες εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν άργησαν να έρθουν. (Αρχιτεκτονική Γκάζι, Burbon, Ghost house, Holywood stage, On the Road, Architecture Live Stage, Faust, Sfigga, Σταυρός του Νότου, Silver Dollar, 8Ball). Τον Ιανουάριο του 2016 παρουσιάζουν το πρώτο τους videο clip με τίτλο Τέλειος Εργάτης, ως προπομπό της πρώτης ολοκληρωμένης τους δουλειάς, με το οποίο συμμετέχουν το Νοέμβριο του 16 στη συλλογή Underground Όνειρα 5 που κυκλοφόρησε ψηφιακά από το site rockap.gr δωρεάν. Το ντεμπούτο άλμπουμ «Η Διαδρομή» κυκλοφόρησε τον ίδιο μήνα από την FM records και περιλαμβάνει 7 δικές τους συνθέσεις.

Σημαντικός σταθμός της μπάντας, η συμμετοχή τους στην πρώτη εκπομπή ERT Sessions by Ροκ Συναναστροφές του Πάνου Χρυσοστόμου, όπου καλεσμένοι στο στούντιο Ε της ΕΡΤ ηχογράφησαν ζωντανά τραγούδια από το άλμπουμ τους αλλά και αγαπημένες τους «πειραγμένες» διασκευές.

Οι επιρροές αρκετές... Παύλος Σιδηρόπουλος, Τρύπες, Λ. Παπαδόπουλος, Iron maiden, Rory Gallagher, Ramones κ.ά.

Οι Final Act είναι:

Πάνος Περιβολάρης - φωνητικά
Γιώργος Αλμπάνης - μπάσο
Γιώργος Παππάς - ηλ .κιθάρα
60344075 2217249974979850 8495769491324534784 o

Info:


Κυριακή 2 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ.

Είσοδος 7€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 21 0674 5375

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!