Αποκάλυψη: Για ποια σταρ έγραψε Μπομπ Ντίλαν το «Lay Lady Lay»

Αδημοσίευτες επιστολές του το 1971 που βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία, μαρτυρούν το μυστικό!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το «Lay Lady Lay» του Μπομπ Ντίλαν που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1969 ένα από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά τραγούδια του, το οποίο έχουν κοπιάρει αρκετοί και σημαντικοί.

Η επικρατέστερη θεωρία ήταν ότι το τραγούδι είχε γραφτεί με αφορμή την περίφημη ταινία «Midnight Cowboy», εκείνης της περιόδου.

Όμως, επιστολές του Μπομπ Ντίλαν το 1971, που βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία, μαρτυρούν για πρώτη φορά ότι έγραψε το τραγούδι για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Οι επιστολές είναι μέρος συνέντευξης που έδωσε ο Ντίλαν στο φίλου του Τόνι Γκλόβερ για περιοδικό Esquire, η οποία όμως δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Ο Γκλόβερ (μπλουζ καλλιτέχνης και μουσικοκριτικός), έφυγε πέρσι από τη ζωή, στις 29 Μαΐου, και αντίγραφα της συνέντευξης, καθώς και άλλα αναμνηστικά του προσφέρονται από την RR Auction Company σε δημοπρασία που θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου. Μάλιστα στη συνέντευξη ο Ντίλαν αποκάλυψε ότι είχε αλλάξει το όνομά του (Ρόμπερτ Αλεν Ζίμερμαν) γιατί ανησυχούσε για τα φαινόμενα αντισημιτισμού στις ΗΠΑ.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ μετά την δημοσιοποίηση του «μυστικού» ανέφερε στο NBC News.:

«Δηλώνω κολακευμένη που ανακάλυψα πως ο Μπομπ Ντίλαν έγραψε το «Lay Lady Lay» για μένα. Αυτό που θυμάμαι είναι να λαμβάνω λουλούδια από τον Ντίλαν με ένα χειρόγραφο γράμμα που με ρωτούσε αν θα τραγουδούσα ένα ντουέτο μαζί του, αλλά δεν μπορούσα να το φανταστώ τότε. Μάντεψε τι, Μπομπ, μπορώ να φανταστώ ότι το κάνω τώρα!»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!