Ανακοινώθηκε η Record Store Day του 2021

Η εκδήλωση του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Record Store Day ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, αν και συνήθως ο ετήσιος εορτασμός RSD πραγματοποιείται τον Απρίλιο.

Οι διοργανωτές κοιτώντας μπροστά στο 2021, επιβεβαίωσαν ότι η Ημέρα των Δισκάδικων, αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει το Σάββατο 12 Ιουνίου, οπότε «οι λάτρεις των βινυλίων ας βγάλουν τα ημερολόγια…», όπως ξεκίνησε η ανακοίνωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος πραγματοποιήθηκε κατ’ εξαίρεση σε τρεις ξεχωριστές ημερομηνίες λόγω της κρίσης του κορονοϊού, με τελευταία το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου. Οι μουσικόφιλοι μπόρεσαν να πάρουν τα χέρια τους σε αποκλειστικές κυκλοφορίες από τους Beck και St. Vincent, Def Leppard, Eminem, Suede, Lou Reed, The Rolling Stones, Snoop Dogg και Thin Lizzy κ.α.

Τον Σεπτέμβριο, αποκαλύφθηκε ότι η πρώτη ημέρα της RSD που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο είχε ως αποτέλεσμα αύξηση 3% στις πωλήσεις βινυλίου, παρά τon COVID-19 που προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στη βιομηχανία λιανικής πώλησης.

Megan Page
Η διοργανώτρια της RSD Megan Page

Σε μια συνέντευξη με την Music Week τον περασμένο μήνα, η διοργανώτρια της RSD Megan Page είπε: «Παρόλο που όλες αυτές οι επιπλέον πωλήσεις δεν ανήκουν στην RSD, ήταν υπεύθυνη για ένα σημαντικό ποσοστό των αυξήσεων που επιτεύχθηκαν εκείνες τις εβδομάδες».

Τα δισκοπωλεία αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο λόγω της καραντίνας κάτι που συμβαίνει και σήμερα με το δεύτερο κύμα καταντίνας σε αρκετές χώρες όπως η Ελλάδα και η Αγγλία το οποίο ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, πολλά καταστήματα δημιούργησαν on line υπηρεσίες παράδοσης σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν.

Τον περασμένο μήνα, η Record Store Day κυκλοφόρησε περιορισμένο αριθμό βινυλίων από τους Mototrhead, My Chemical Romance και Beastie Boys για τη Μαύρη Παρασκευή 2020. Συμμετείχαν περισσότερα από 200 βρετανικά καταστήματα.

Η ανακοίνωση της RSD ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!