Ακυρώθηκε το Glastonbury 2020 λόγω κορονοϊού!

Η απόφαση πάρθηκε κάτω από το γεγονός της ξέφρενης εξάπλωσης της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Χάλασε η γιορτή για τα 50 χρόνια του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ στη Βρετανία, του Glastonbury 2020, λόγω κορονοϊού! Οι Coldplay, Kendrick Lamar, Taylor Swift και οι Fleetwood Mac ήταν ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που περίμεναν να δουν από τις 24 έως 28 Ιουνίου περισσότεροι από 200.000 κόσμος, αλλά δεν το επιτρέπει η πανδημία.

Η απόφαση αυτή των διοργανωτών Michael and Emily Eavis αναστάτωσε τους Βρετανούς μουσικόφιλους, αλλά και τους επισκέπτες του διάσημου φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο και πάρθηκε κάτω από το γεγονός της ξέφρενης εξάπλωσης της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η πανδημία είναι ο λόγος της ακύρωσης και άλλων μουσικών φεστιβάλ, όπως των SXSW και της αναβολής του Coachella, ενώ έπονται και άλλες ακυρώσεις για λόγους υγείας και ασφάλειας για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19.

Το πλήρες πρόγραμμα των συμμετοχών στο Glastonbury 2020 ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη, ενώ το φεστιβάλ εξακολουθούσε έως τώρα να υπόσχεται τη διεξαγωγή του «μετά από πολύ μεγάλη προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες και με τις καλύτερες προθέσεις».
emily eavis the organiserΗ συνδιοργανώτρια Emily Eavis

Τώρα, ο Glasto επιβεβαίωσε ότι δεν θα διεξαχθεί τον Ιούνιο - και θα επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι. «Είναι σαφές ότι αυτό δεν ήταν μια πορεία δράσης που ελπίζαμε να ακολουθήσουμε για την 50ή επέτειό μας, αλλά ακολουθώντας τα νέα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα - και σε περιόδους ασυνήθιστης αβεβαιότητας - αυτή είναι τώρα η μόνη βιώσιμη επιλογή μας», δήλωσαν οι διοργανωτές Michael και Emily Eavis. «Ελπίζουμε πολύ ότι η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει βελτιωθεί σημαντικά μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αλλά ακόμα κι αν έχει, δεν είμαστε πλέον σε θέση να περάσουμε τους επόμενους τρεις μήνες με χιλιάδες πλήρωμα εδώ στο αγρόκτημα, βοηθώντας μας στην τεράστια δουλειά της οικοδόμησης της υποδομής και των αξιοθέατων που χρειαζόμαστε για να υποδεχτούμε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους σε μια προσωρινή πόλη».

Πρόσθεσαν: «Λυπούμαστε τόσο πολύ που γι’ αυτή την απόφαση, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αλλά ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά εδώ το επόμενο έτος και μέχρι τότε στέλνουμε την αγάπη και την υποστήριξή μας σε όλους εσάς».
Glastonbury Fest

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!