Ακούμε το νέο δίσκο της Lady Gaga

Εκτός απ’ την εικόνα, υπάρχει και ουσία. Lady Gaga, Joanne… Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/12/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To πέμπτο στούντιο άλμπουμ της Lady Gaga -όχι με ελληνικό στίχο όπως διατείνεται ο φίλος Βαγγέλης Φάλτσος- με τίτλο Joanne κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο σε standard, deluxe και vinyl εκδόσεις.

Το πρώτο single της Lady Gaga, Perfect Illusion έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο #1 στα iTunes σε 60 χώρες.

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια της Sunday Times σχετικά με την ματιά της Lady Gaga στο Joanne: «Πιο λυπημένη, λιγότερο επιδεικτική, αλλά ακόμη απροσάρμοστη και φέρει ένα μήνυμα». Η απλότητα και το βιωματικό στοιχείο δίνουν αυτή τη φορά το παρόν στο έργο της. Να σημειώσουμε πως Joanne είναι το όνομα της θείας της Lady Gaga, η οποία δε ζει πια, αλλά και το μεσαίο όνομα της ίδιας της τραγουδίστριας και μουσικού.

Ο δίσκος ανοίγει με το πολύ δυνατό Diamond Heart με τη συμμετοχή του Josh Homme των Queens of the Stone Age, ο οποίος έχει γενικότερη συνεισφορά στο άλμπουμ.

Έκπληξη το ρυθμικό country John Wayne με την αναφορά στο εμβληματικό Αμερικανό ηθοποιό που έλαμψε στης ταινίες western: "I just love a cowboy I know it's bad, but I'm, like, can I just hang off the back of your horse and can you go a little faster?"

Επίσης υπάρχει ένα ντουέτο της Lady Gaga με τη Florence Welch, το οποίο αναφέρεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών. Η ίδια δηλώνει για την επιλογή της: «Απλά σκέφτηκα, με ποιόν θέλω να το τραγουδήσω;»

Ακόμη συνεργάζεται με τον τον Beck στο Dancin' in Circles.

Η «κιτσάτη» θεατρικότητα των περασμένων καιρών είναι περιορισμένη στο Joanne. Soft rock & dance-pop αλλά με άποψη και ερμηνευτική οπτική:

Η Lady Gaga δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το Joanne δεν είναι ένα concept άλμπουμ, αλλά ένα ειλικρινές άλμπουμ. Υπάρχει κάτι προσωπικό πίσω από κάθε κομμάτι, δεν ξέρω κατά πόσο θέλω αν μιλήσω για αυτό, αλλά το Joanne μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω και να ζήσω τη ζωή που εκείνη (η θεία της) δεν έζησε».

Εξαιρετικό επίπεδο παραγωγής και σπουδαίοι μουσικοί δίνουν το παρόν σε έναν δίσκο που ίσως αποτελέσει σκαλοπάτι για την σταρ να δείξει πως πίσω απ’ την εικόνα-πρόκληση υπάρχει και… θέμα!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!