Αφιέρωμα στο Μάρκο στο Β΄ Πρόγραμμα 103,7 Fm

(VIDEO) Με το Στέλιο Βαμβακάρη ζωντανά στο στούντιο αλλά και το Μάνο Ελευθερίου κορυφώνεται η εβδομάδα που αφιερώνει το Β΄Πρόγραμμα στο Μάρκο Βαμβακάρη, στις…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

μουσικές και τα τραγούδια του, από τη Δευτέρα 4 μέχρι και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Διαμορφωμένος, ως μουσικός αλλά και ως χαρακτήρας, στη Σύρο των αρχών του 20ου αιώνα – γεννήθηκε εκεί το 1905. Υπήρξε ο πρωτεργάτης του περάσματος του μπουζουκιού στην ελληνική δισκογραφία στα χρόνια του ’30 και έζησε από μέσα όλες τις «αναταράξεις» που γνώρισε αυτός ο ήχος, τα επόμενα 40 χρόνια.

Περιζήτητος δημιουργός και τραγουδιστής λίγο πριν και λίγο μετά τον πόλεμο,

γνώρισε την παρακμή στα χρόνια του ’50 αλλά και την καταξίωση σε άλλα κοινωνικά πλαίσια, στα χρόνια του ’60… Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 41 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή (8 Φεβρουαρίου 1972)

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, 8 με 10 το απόγευμα, στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με αφορμή τον Μάρκο Βαμβακάρη, ο γιος του Στέλιος Βαμβακάρης με την ορχήστρα του, παίζουν ζωντανά μια επιλογή από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μάρκου.

Συμμετέχουν:
Μιχάλης Δήμας και Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι,
Κώστας Γεράκης: κιθάρα
Στέφανος Μαγουλάς: Μπάσο
Και η Εβελίνα Αγγέλου στο τραγούδι.

Αφ’ ετέρου ο Μάνος Ελευθερίου με αφετηρία τις έρευνες για το βιβλίο του «Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία στα χρόνια 1905 – 1920», αναφέρεται στις κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν τόσο το Μάρκο όσο και τη σχέση του με τη μουσική.

Ιδιαίτερο κομμάτι της εκπομπής, αποτελεί η συγκέντρωση των αρκετών τραγουδιών του Μάρκου που αναφέρονται στη Σύρο, τους ανθρώπους και τους τόπους της.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!