Adele: Έξι μήνες πριν την κυκλοφορία του «30» άρχισε η παραγωγή του βινυλίου

Οι καθυστερήσεις στα εργοστάσια και η τεράστια παραγγελία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/11/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με το Variety, η παραγωγή των 500 χιλιάδων αντιτύπων του νέου δίσκου της Adele σε βινύλιο, έπρεπε να αρχίσει έξι μήνες πιο νωρίς ώστε η Sony Music να προλάβει να το έχει έτοιμο την προκαθορισμένη ημερομηνία της κυκλοφορίας. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία, υποχρεώθηκε να βάλει στην άκρη άλλες κυκλοφορίες καλλιτεχνών της, σε βινύλιο, παγκοσμίως, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν αρκετά αντίτυπα του «30» στα ράφια για τις γιορτές.

Το βινύλιο όπως είναι γνωστό, γνωρίζει μια νέα άνθιση στις πωλήσεις, με τα εργοστάσια παραγωγής, που παραμένουν περιορισμένα σε όλο τον κόσμο, να δυσκολεύονται να προλάβουν τη ζήτηση, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ένας ακόμα παράγοντας που χειροτερεύει τις καθυστερήσεις, είναι ότι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και σούπερμάρκετ, παραγγέλνουν τον τελευταίο καιρό, αποκλειστικές επανακυκλοφορίες κλασικών άλμπουμ, σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα, με αποτέλεσμα μικρότεροι καλλιτέχνες με μικρότερα νούμερα κυκλοφορίας, να δυσκολεύονται να βρούν διαθέσιμες πρέσσες για τους δικούς τους δίσκους.

Το βινύλιο ξεπέρασε και πάλι σε πωλήσεις το CD την περυσινή χρονιά και όπως όλα δείχνουν η τάση αυτή θα συνεχιστεί αυξητικά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!