5.000 για την Κάλλας της Αθήνας!

Tο αδιαχώρητο δημιούργησε χθες ο μουσικός περίπατος που διοργάνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα της Μαρίας Κάλλας με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από το θάνατό της.
16/09/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χιλιάδες κόσμου περπάτησε σε αυτή τη διαδρομή που είχε την ορμή από τις άριες που τραγούδησε η μεγάλη ντίβα αλλά και την ασίγαστη δίψα των Αθηναίων για κάτι ευοίωνο και δημιουργικό.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή υπό την καθοδήγηση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, έδωσε λόγους στους πολίτες να ξαναβγούν στους δρόμους. Από το εμβληματικό -φάρο αισιοδοξίας- Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, μια γοητευτική διαδρομή οδήγησε εν τέλει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σύμβολο του ασύγκριτου πλούτου της χώρας αλλά και των δεινών της.

Εκεί 5.000 άνθρωποι συνέρρευσαν με κάθε τρόπο για να ακούσουν τις σοπράνο της Λυρικής Σκηνής. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το κλείσιμο της βραδιάς πολλοί έκλαψαν όταν η υπέροχη Τσέλια Κοστέα τραγούδησε το Vissi darte από την Τόσκα. Στον μουσικό περίπατο συμμετείχαν οι σολίστ Ελένη Βουδουράκη, Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου, Τζούλια Σουγλάκου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ τη μουσική διεύθυνση είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μύρων Μιχαηλίδης. Ακούστηκαν αποσπάσματα από τις όπερες Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Μάκμπεθ, Ριγολέττος, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Τροβατόρε, Ο σικελικός εσπερινός κ.α.

Πηγή: iefimerida.gr | Φωτογραφίες: Βασίλης Μακρής
Χρησιμοποιήθηκαν «στιγμές» από το κείμενο της Κατερίνας Ι. Ανέστη

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates