4 τραγούδια του Βασίλη Μασσαλά με την Δήμητρα Κωστάκη

(ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Τέσσερα «εξωστρεφή» λαϊκά τραγούδια που «κλείνουν το μάτι» σε άλλες εποχές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Σωστό ή πάθος;»


Πριν από λίγες ημέρες ο κιθαρίστας Βασίλης Μασσαλάς και η λαϊκή ερμηνεύτρια Δήμητρα Κωστάκη παρουσίασαν ένα «μικρό» cd (EP), με τέσσερα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Μασσαλά και τίτλο «Σωστό ή πάθος;»
01.Dimitra Kostaki Sosto pathos

Τα τραγούδια του cd


1) Σε θέλω και (στίχοι: Βασίλης Μασσαλάς - Στράτος Σαμιώτης)
2) Γιατί τον κόσμο χάνω
3) Όταν γυρίσεις
4) Ανυπομονώ

Η ενορχήστρωση έγινε από τον Βασίλη Μασσαλά που έπαιξε ακουστική κιθάρα κι έκανε φωνητικά. Έπαιξαν επίσης οι μουσικοί: Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Γιάννης Πλαγιανάκος (ηλεκτρικό μπάσο), Μανώλης Καλπάκης (μπουζούκι, μπάντζο, λαούτο, μπαγλαμά, σόλο κιθάρα) και Στράτος Σαμιώτης (κρουστά).

Η ηχοληψία έγινε από τον Δημήτρη Τούρα στο Studio Soundtrap, η ηχοληψία φωνής από τον Δημήτρη Χατζηγαλήνη, το mastering από τον Νίκο Σταυρόπουλο στο «3ηχο», η μακέτα από τον Θανάση Πέτρου, η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Γεώργιου Μαργαρώνη, ενώ ο δίσκος κυκλοφόρησε από τον «Καθρέφτη ήχων αληθινών».

Λίγα λόγια για το δίσκο


Όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του Βασίλη Μασσαλά στο εσώφυλλο, οι στίχοι πραγματεύονται μια ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται σε τέσσερα μέρη:

Η ιστορία ξεκινάει πυρετωδώς. Το μόνο που’χει νόημα για αυτή είναι το συναρπαστικό παιχνίδι της ερωτικής κυκλοθυμίας. (ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ)

Ξαφνικά κι αδικαιολόγητα αυτός απομακρύνεται. Πίσω του αφήνει ένα κενό που γρήγορα θα γίνει φόβος κι αμφιβολία. (ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΑΝΩ)

Η υπομονή της εξαντλείται. Λίγο πριν λήξει κι η τελευταία προθεσμία μαζεύει δυνάμεις για τη στιγμή της έκρηξης. (ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ)

Μετά από καιρό, μέσα στη μοναξιά που λυτρώνει, ξυπνάει από ένα γνώριμο σκίρτημα. Αυτό που θα την οδηγήσει στον πυρετό της αρχής. (ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ)

Βασίλης Μασσαλάς (Νοέμβριος 2019)

Με λίγα λόγια, έχουμε τέσσερα «εξωστρεφή», ερωτικά λαϊκά τραγούδια, στο κλίμα του λαϊκού τραγουδιού, κυρίως, της δεκαετίας του ’70 και των αρχών του ‘80, με ιδανικές ερμηνείες από την Δήμητρα Κωστάκη, που αν και βρίσκεται στη δισκογραφία από το 2001 (συμμετέχοντας σε διάφορους δίσκους), με αυτή τη δουλειά, αν και μόνο με τέσσερα τραγούδια, συστήνεται πιο ολοκληρωμένα, αναδεικνύοντας τη φωνή και τις δυνατότητές της.

Το «σωστό» και το «πάθος» στο «Κόκκινο»


Νομίζω πως όσα αφορούν τα καινούργια τραγούδια, τα λένε πολύ καλύτερα ο Βασίλης Μασσαλάς και η Δήμητρα Κωστάκη, που στις 10 Ιανουαρίου ήταν καλεσμένοι του Αλέξη Βάκη στην εκπομπή του «Εδώδιμα και αποικιακά» «Στο Κόκκινο» 105,5 fm.
02.Dimitra Kostaki Sosto pathos
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!