Τι θα ακούσετε στις «Στιγμές αρχείου» στο Β’ Πρόγραμμα (28/2 -4/3)

Ο Σιδερής Πρίντεζης διαλέγει τραγούδια ηχογραφημένα στο ραδιόφωνο και θεατρικά αποσπάσματα με αγαπημένες φωνές
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με αφορμή τα 70 χρόνια του Δεύτερου Προγράμματος που συμπληρώνονται φέτος μοναδικές στιγμές από το πολύτιμο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Την εβδομάδα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, συντονιστείτε με το Δεύτερο για να ακούσετε:

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου: Βρισκόμαστε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 1983. Ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει τα 20 χρόνια του στο τραγούδι με πολλούς καλεσμένους. Ανάμεσά τους και η Σωτηρία Μπέλλου που τραγουδά μαζί του το «Ζεϊμπέκικο».

Τρίτη 1η Μαρτίου: Στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου του 1958 δόθηκαν στις αίθουσες «Ορφέας» και «Ολύμπια» αντίστοιχα, δύο συναυλίες με Ιταλούς τραγουδιστές και Ιταλίδες τραγουδίστριες με τη Ρυθμοσυμφωνική Ορχήστρα της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Και οι δύο συναυλίες ηχογραφήθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Από τη δεύτερη βραδιά ακούμε τη Nilla Pizzi στην «Piccolissima serenata».

Τετάρτη 2 Μαρτίου: Ακούμε αποσπάσματα από την παλιά ραδιοφωνική σειρά «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» με τη Σαπφώ Νοταρά, τον Παντελή Ζερβό, τον Γιάννη Βογιατζή και την Κατερίνα Γιουλάκη σε κείμενα Κώστα Πρετεντέρη.

Πέμπτη 3 Μαρτίου: Το 1983 στις «Ζωντανές ηχογραφήσεις» της Σοφίας Μιχαλίτση, η Μαρίζα Κωχ και ο Γιάννης Γλέζος τραγουδούν «Μαύρα μάτια».

Παρασκευή 4 Μαρτίου: Ακούμε το τραγούδι «Η καρδιά μου πονεί για σας» από τη ραδιοφωνική ηχογράφηση της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο βαφτιστικός» το 1958.

Info
«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7
Δεύτερα 28 Φεβρουαρίου – Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, στις 09:00 και στις 19:00

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!