Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Η πολιτεία δεν έκανε τίποτα για να αναγνωρίσει το μπουζούκι»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με τις πενιές και τα τραγούδια του στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη στο «Κόκκινο».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης «Στο Κόκκινο 105,5»


Καλεσμένος του Αλέξη Βάκη στην εκπομπή του «Εδώδιμα και αποικιακά» στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στους 105,5 fm, ήταν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ο ξεχωριστός λαϊκός συνθέτης, δεξιοτέχνης και καθηγητής του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης. Κύρια αφορμή οι τελευταίες εμφανίσεις του στις «Ρίζες» στον Κεραμεικό.

Από τη συζήτησή τους δεν θα μπορούσαν να λείψουν η ιστορία της ηχογράφησης του περίφημου «Καθρέφτη» του Μάνου Χατζιδάκι, από τον «Σκληρό Απρίλη του ‘45», η συνεργασία του Πολυκανδριώτη με τον Γιάννη Πάριο, η θέση του μπουζουκιού στη μουσική εκπαίδευση και στο σημερινό λαϊκό τραγούδι, τα πρώτα του τραγούδια και η επιτυχία του «Ζηλεύω, ζηλεύω», η γνωριμία του με τον Δημήτρη Στεργίου, το θρυλικό «Μπέμπη» του μπουζουκιού, ένας δίσκος με στίχους του Φίλιππου Γράψα που είναι στα σκαριά και βεβαίως, η συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πολυκανδριώτης:

«Για να λέγεσαι συνθέτης στην Ελλάδα πρέπει να σ’ έχει τραγουδήσει ο Καζαντζίδης».

Όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, στις 16, 17 και 18 του Δεκέμβρη είναι καλεσμένος από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, για να κάνει ένα σεμινάριο για τη λαϊκή αρμονία και γενικότερα για το μπουζούκι και να πραγματοποιήσει ένα μικρό ρεσιτάλ με επίκεντρο το μπουζούκι. Δεν δίστασε μάλιστα να πιάσει το όργανο και να χαρίσει στους ακροατές του σταθμού μονάκριβες πενιές…

Όλα αυτά, συνοδευόμενα με μια -δύσκολη- επιλογή από τα εκατοντάδες τραγούδια του.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.
 
Στο δεύτερο video μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα με τον Θανάση Πολυκανδριώτη να αυτοσχεδιάζει με το μπουζούκι του...

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!