«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα: Από 28/3 έως 1/4

Σπάνια ντοκουμέντα και αυτήν την εβδομάδα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με αφορμή τα 70 χρόνια του Δεύτερου Προγράμματος που συμπληρώνονται φέτος, ο Σιδερής Πρίντεζης διαλέγει τραγούδια ηχογραφημένα στο ραδιόφωνο και θεατρικά αποσπάσματα με αγαπημένες φωνές μέσα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Την εβδομάδα από Δευτέρα 28 Μαρτίου έως Παρασκευή 1η Μαρτίου 2022, συντονιστείτε με το Δεύτερο για να ακούσετε:

Δευτέρα 28 Μαρτίου: Το πρώτο τραγούδι με στίχους του Μάνου Ελευθερίου «Το σπίτι γέμισε με λύπη» μελοποιήθηκε από τον Χρήστο Λεοντή και το ακούμε σε ραδιοφωνική ηχογράφηση με τον Λάκη Παππά.

Τρίτη 29 Μαρτίου: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του «Μαουτχάουζεν» από ηχογράφηση του 1985.

Τετάρτη 30 Μαρτίου: Το 1975 κυκλοφορεί η «Τρίτη ανθολογία» του Γιάννη Σπανού με την Αρλέτα και τον Κώστα Καράλη. Το τραγούδι «Στρατιώτης ποιητής» σε ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη, που στον δίσκο ερμήνευε ο Κώστας Καράλης, το ακούμε από ραδιοφωνική ηχογράφηση με την Αρλέτα.

Πέμπτη 31 Μαρτίου: Το 1965, στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, που εκείνη τη χρονιά συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, επρόκειτο να λάβει μέρος ο Στέλιος Καζαντζίδης με το τραγούδι «Μες στη μπόρα, μες στον ήλιο» του Γιώργου Κατσαρού και του Πυθαγόρα. Αυτό τελικά δεν έγινε, το τραγούδι όμως ηχογραφήθηκε για το ραδιόφωνο.

Παρασκευή 1η Απριλίου: Ο Μίμης Φωτόπουλος σε ένα απόσπασμα από τη μεγάλη θεατρική επιτυχία που σημείωσε στο έργο «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή. Μαζί του ακούγονται η Τζένη Σαμπάνη και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε το 1985, σε σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού.

Info
«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7
Σιδερής Πρίντεζης
Δεύτερα 28 Μαρτίου έως Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στις 09:00 και στις 19:00

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!