Στη Νορβηγία βάζουν τέλος στα Fm!

Από το Γενάρη του 2017 η Νορβηγία περνάει στην ψηφιακή εποχή και βάζει τέλος στα ραδιόφωνα Fm.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/04/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Νορβηγίας η χώρα περνά από την παραδοσιακή μέθοδο εκπομπής στο ψηφιακό σήμα, παρέχοντας τη δυνατότητα να βγουν στον αέρα περισσότεροι σταθμοί.

Η υπουργός Πολιτισμού, Θόρχιλντ Ουίντβεϊ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ψηφιοποίηση του ραδιοφώνου θα ανοίξει τις πόρτες σε μια μεγαλύτερη γκάμα ραδιοφωνικών σταθμών, προς όφελος των ακροατών σε όλη την χώρα. Οι ακροατές θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία ραδιοφωνικών εκπομπών και θα απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ήχου και νέες λειτουργίες».

Έτσι, ενώ υπάρχει «χώρος» μόνο για 5 κανάλια εθνικής εμβέλειας στα FM στη Νορβηγία με την ψηφιοποίηση θα δημιουργηθεί πεδίο για περισσότερα από 40.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, το ψηφιακό ραδιόφωνο πλεονεκτεί έναντι των FM σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, διότι είναι λιγότερο ευάλωτο σε αποτυχία μετάδοσης και λήψης σήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται σε υπόγεια. Ήδη περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της χώρας διαθέτουν δέκτη συμβατό με την ψηφιακή τεχνολογία. Το 56% των ακροατών ακούει digital radio και μόνο το 44% παραμένει πιστό στα FM.

Ακόμη στα αυτοκίνητα, το 20% του «στόλου» διαθέτει DAB radio (Digital Audio Broadcasting).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!