Όλη η αλήθεια για τον Ολυμπιακό

Ένα τραγούδι του Άκη Πάνου δίνει το στίγμα του χτεσινού αλλά και του φετινού Ολυμπιακού στην νέα μετά Λεμονή εποχή του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70 ο Άκης Πάνου στην πιο μεστή κορυφή της διαδρομής του στο τραγούδι συνεργαζόταν με κορυφαίους ερμηνευτές. Μεταξύ αυτών και η Πόλυ Πάνου. Το τραγούδι τους «Δυο αλήθειες» μπορεί να βάφτισε το μεγάλο δίσκο του Άκη Πάνου «Αλήθειες» που κυκλοφόρησε με την ετικέτα της Minos το 1974, με ένα εκπληκτικό εξώφυλλο, αλλά στην εποχή του δεν έγραψε. Λατρεύτηκε από τους παθιασμένους τραγουδοφίλ αλλά μάλλον προσπεράστηκε από το ευρύ κοινό. Παρ’ όλα αυτά, όπως συμβαίνει με όλα τα σπουδαία και αληθινά έργα τέχνης, στα χρόνια που ακολούθησαν βρήκε αργά και σταθερά την απήχηση που δικαιούνταν. Ειδικά στους καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρείται ως διαμαντάκι και απωθημένο πολλών τραγουδιστών… Στις «Δυο αλήθειες» δύο ανθρώπων που χωρίζουν ο Άκης Πάνου κεντάει διπλοβελονιά το θέμα του…

Αυτή είναι η δική μου η αλήθεια
Που γέννησε η πίκρα στην καρδιά…

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός στο Τορίνο έκανε μια εμφάνιση που ενδεχομένως και να ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών που υπήρχαν πριν τον αγώνα αλλά ακόμη και των δυνατοτήτων της ομάδας την παρούσα στιγμή καθώς και των αγωνιζομένων παικτών.

Η αλήθεια είναι πως είδαμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα, τόσο ποιοτικά όσο και σαν ιδιοσυγκρασία, σε σύγκριση με αυτή που έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως η ορθολογική σκέψη του Λεμονή να παρατάξει μια ομάδα όπου ο κάθε παίκτης θα παίζει στη θέση του έδωσε καρπούς.

Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του βετεράνου παίκτη και προπονητή του Θρύλου, δείχνει έστω και προσωρινά να φέρνει μια θετική αύρα και μια πιο ταιριαστή στην ομάδα νοοτροπία.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια πάντως, αν η τύχη έκανε ακόμα μεγαλύτερο το χατίρι της στον Ολυμπιακό, ίσως και να τον κέρναγε με ένα θετικό αποτέλεσμα… Όμως…

Η αλήθεια είναι πως αν ο Ολυμπιακός γύρναγε με έναν ή περισσότερους βαθμούς απ’ το Τορίνο, μάλλον θα είχε κλέψει εκκλησία. Τα στατιστικά της αναμέτρησης μιλούν από μόνα τους.

Η αλήθεια είναι πως όταν η Γιουβέντους αποφάσισε να ρίξει το βαρύ χαρτί της στο χορτάρι, το ήδη γερμένο γήπεδο, άρχισε και να γλιστράει επικίνδυνα.

Η αλήθεια όμως που τελικά μένει μετά από αυτήν την ήττα για τους Πειραιώτες, είναι πως πρέπει να χτίσουν πάνω της.

Δεν είναι ούτε τόσο κακοί όσο παρουσιάστηκαν με την ΑΕΚ, και δέχτηκαν στο τέλος όσα τους άξιζαν, ούτε τόσο σπουδαίοι όσο φάνηκαν μέχρι σχεδόν και τα δύο τρίτα του παιχνιδιού με τη Γιουβέντους, όπου κρατούσαν το μηδέν και πάλευαν στις αντεπιθέσεις.

Γιατί και τότε ο Θρύλος δεν κρατούσε μπάλα, δεν λειτουργούσε ρεαλιστικά, γι’ αυτό και τα λεπτά που απέμεναν πολλαπλασιάζονταν συνεχώς. Το 10λεπτο έμοιαζε με ημίχρονο. Αυτό το γνώριζαν οι έμπειροι Γιουβεντίνοι αλλά και ο Αλέγκρι που βέβαια απ’ ένα σημείο και μετά άρχιζε να
αγχώνεται.

Η αλήθεια πως ο χειρισμός της ηγεσίας του Ολυμπιακού στον Καπίνο, αν δεν προκύψουν αιχμηρές αποκαλύψεις, δεν ήταν αυτός που άρμοζε. Η ίδια αλήθεια λέει πως μετά το χτεσινό ματς, αυτός που έφερε τον Προτό, δείχνει κάτι να ήξερε…

Τελευταία αλήθεια, για τη σημερινή σελίδα, πως αυτός Ολυμπιακός, έστω και με τα διαφορετικά διαιτητικά δεδομένα των πρόσφατων σχετικά καιρών, φαντάζει να μην έχει ακόμα πει την τελευταία του κουβέντα στο πρωτάθλημα. Ακόμα είναι νωρίς.

Πρέπει να δούμε και την ΑΕΚ στα πολλαπλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, και τον τρόπο που θα διαχειριστεί τραυματισμούς, στραβές και καταστάσεις υπό πίεση. Κι είναι και ο ΠΑΟΚ που περιμένει να τους πει τη δική του…


Αυτή είναι η δική σου η αλήθεια
Που γέννησε η ζήλεια στην καρδιά…

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (28-9-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!