«Ο Κώστας Βίρβος δεν έλειψε ποτέ από κανένα προσκλητήριο της Δημοκρατίας»

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η κόρη του στιχουργού και συγγραφέας της βιογραφίας του Μαρία Βίρβου στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη «Στο Κόκκινο».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Εγώ δεν ζω γονατιστός…»


Καλεσμένη του Αλέξη Βάκη στην εκπομπή του «Εδώδιμα και αποικιακά» στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 fm», ήταν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου η Μαρία Βίρβου, κόρη του σπουδαίου λαϊκού ποιητή και στιχουργού Κώστα Βίρβου.
02.Virvovakis
Κύρια αφορμή για την εκπομπή στάθηκε η έκδοση του βιβλίου της Μαρίας Βίρβου «Κώστας Βίρβος, Εγώ δεν ζω γονατιστός».

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο με τις λεπτομέρειες για τη ζωή και τα τραγούδια του στιχουργού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Παπαζήση».

Εκτός από τις αφηγήσεις της Μαρίας Βίρβου για τη ζωή του πατέρα της, στο βιβλίο, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί σύντομα και στην Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνονται φωτογραφίες, οι στίχοι ενός μεγάλου μέρους των δισκογραφημένων τραγουδιών του, ακυκλοφόρητοι στίχοι τραγουδιών, χειρόγραφα και ανέκδοτα ντοκουμέντα.
03.Ego de zo gonatistos
Όπως ήταν φυσικό, η εκπομπή διανθίσθηκε με τραγούδια σε στίχους του Κώστα Βίρβου, μεταξύ των οποίων και το πρώτο του τραγούδι, το «Θα το ‘βρεις από άλλη», σε μουσική του Απόστολου Καλδάρα, που κυκλοφόρησε το 1949 σε δίσκο γραμμοφώνου (Odeon GA 7494) με ερμηνευτές την Σούλα Καλφοπούλου, τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Απόστολο Καλδάρα.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!