Netflix: Αυξήθηκαν οι χρήστες παρά τις αλλαγές με τον κοινό κωδικό πρόσβασης

Περισσότερες από 13,1 εκατομμύρια συνδρομές κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2023.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι εγγραφές στο Netflix αυξήθηκαν στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς πολλοί χρήστες που μέχρι πρότινος επισκέπτονταν την πλατφόρμα με δανεικούς κωδικούς, πλέον έχουν δημιουργήσει τους δικούς του λογαριασμούς.

Μιλώντας με αριθμούς, το Netflix «μέτρησε» περισσότερες από 13,1 εκατομμύρια συνδρομές κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2023. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό για οποιοδήποτε τρίμηνο από το 2020, επεκτείνοντας ένα σερί ανάπτυξης που ξεκίνησε πέρυσι. Η εταιρεία, μάλιστα, δήλωσε ότι είναι σίγουρη για την πορεία ανάπτυξής της, αλλά και ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές.

«Αναστείλαμε σε μεγάλο βαθμό τις αυξήσεις των τιμών στην προσπάθεια να καταπολεμήσουμε τους δανεικούς κωδικούς. Τώρα που το ξεπεράσαμε αυτό, είμαστε σε θέση να επανέλθουμε στον προηγούμενό μας στόχο», δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος, Γρεγκ Πίτερς.

Πολλά από τα νέα μέλη της πλατφόρμας επέλεξαν το φθηνότερο πρόγραμμα της εταιρείας, χωρίς να πτοηθούν από την προοπτική να δουν διαφημίσεις. Το Netflix δήλωσε ότι στις 12 χώρες όπου προσφέρει διαφημίσεις - στις οποίες περιλαμβάνονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες αγορές του, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ - το σχέδιο αυτό αντιστοιχούσε στο 40% των νέων εγγραφών.

Η εταιρεία πτοήθηκε από μια απροσδόκητη μείωση των συνδρομητών το πρώτο εξάμηνο του 2022, συνοδευόμενη από πτώση των κερδών, γεγονός που την ώθησε να αναζητήσει νέους τρόπους για να φέρει νέους χρήστες άρα και περισσότερα χρήματα. Πλέον, εκτός από τις διαφημίσεις και την πάταξη της χρήσης κοινού κωδικού πρόσβασης, πειραματίζεται με περισσότερες live εκπομπές για να φέρει νέο κοινό.

Την Τρίτη, ανακοίνωσε μια δεκαετή συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων για να φέρει το WWE Raw - την πιο δημοφιλή εβδομαδιαία εκπομπή επαγγελματικής πάλης - στην πλατφόρμα.

Το Netflix χρεώνει 4,99 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6,99 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ για το κανονικό πρόγραμμα με διαφημίσεις, έναντι 10,99 λίρες και 15,49 δολάρια, αντίστοιχα χωρίς διαφημίσεις.

Για φέτος, ανέφερε έσοδα άνω των 33,7 δισ. δολαρίων το 2023, αυξημένα κατά περισσότερο από 6% σε σχέση με το 2022. Τα κέρδη ήταν 5,4 δισ. δολάρια για το έτος, έναντι 4,49 δισ. δολαρίων, αντίστοιχα το προηγούμενο έτος.

Με πληροφορίες από BBC

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!