Μουσικό Κουτί: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 9 Μαρτίου

(VIDEO) Ένας πηγαίος δημιουργός, ένας εξαιρετικός ερμηνευτής και τραγουδοποιός, μία ταλαντούχα τραγουδίστρια της νέας γενιάς
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/03/2022
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Νίκο Ζούδιαρη, τον Χρήστο Θηβαίο και τη Μυρτώ Καμβυσίδη.

Ένα ταξίδι στην «ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που ξεκινά από τη «ΖΗΝΩΝΟΣ» και φτάνει μέχρι τον «ΒΟΣΠΟΡΟ». Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση διαφορετικών γενιών και τάσεων στο ελληνικό τραγούδι!

Ο καταξιωμένος συνθέτης και στιχουργός Νίκος Ζούδιαρης που έχει αφήσει πολύ ισχυρό στίγμα με τα τραγούδια του, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα ξεκίνησε την δισκογραφική του παρουσία με τον δίσκο «Στην αγορά του κόσμου» με τραγούδια δικά του και ερμηνεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Ο δημιουργός μιλάει για την ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι του ΖΗΝΩΝΟΣ: «Κατάγομαι από τη μεριά της μητέρας μου από το Αυγείο του Ν.Ηλείας και τα καλοκαίρια για μένα σήμαιναν χωριό… Έτσι, έζησα σιγά-τη δεκαετία του ’60 το φαινόμενο της αστυφιλίας, το όνειρο δηλαδή που είχαν τα παιδιά της επαρχίας να αφήσουν τα χωράφια και τη γη τους και να έρθουν στην Αθήνα για να σπουδάσουν και να γίνουν υπάλληλοι. Για τους Αθηναίους όμως αυτό δεν ήταν όνειρο… Αυτές τις εικόνες τις κουβαλούσα πάντα και κάποια στιγμή που έβρεξε η δική μου άνοιξη μέσα μου έγραψα τη ΖΗΝΩΝΟΣ».

Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες τραγουδοποιούς, είναι «Ο Άμλετ της σελήνης» που τραγούδησε μοναδικά το «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα» και το «Ας χαθείς» και ταυτίστηκαν μαζί του άπαντες. «Όταν έγινε επιτυχία το "ΑΣ ΧΑΘΕΙΣ" μπαίνω σε ένα ταξί και ο οδηγός άκουγε πολύ δυνατά μουσική, ένα είδος όμως που έδειχνε ξεκάθαρα ότι εμένα δεν με άκουγε. Κάποια στιγμή με κοιτάζει από τον καθρέφτη και μου λέει: Τι τραγούδια γράφεις μεγάλε! Αυτό που λες του μυαλό μου οι εικόνες να έσβηναν σαν ήταν πόρνες της στιγμής, δείχνει εμένα στα δύσκολα, γιατί έτσι είμαι κι εγώ σαν και εσένα ρε μπαγάσα ΑΣ-ΤΑΘΗΣ !»

Στο juke box της εκπομπής οι διασκευές της μπάντας του Μουσικού Κουτιού ακούγονται στη …διαπασών! Ο Goran Bregovic μπερδεύεται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και ο Μίλτος Πασχαλίδης με τον Θάνο Μικρούτσικο αφού η μουσική δεν έχει όρια και σύνορα !

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη

Μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!