Μουσικό Κουτί: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 30 Μαρτίου

Γυναικεία υπόθεση με τρεις ξεχωριστές γυναίκες τραγουδοποιούς
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τετάρτη στις 22:0030 Μαρτίου στο Μουσικό Κουτί στην ΕΡΤ1 ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την Ηρώ, την Ελένη Πέτα και την Κατερίνα Κυρμιζή.

Οι τρεις ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους ερμηνεύοντας επιτυχίες τους και κάνουν το τραγούδι …γυναικεία υπόθεση! Στην παρέα έρχονται μέσα από τα τραγούδια του η Bjork, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Νταλάρας με τον Μπάμπη Στόκα!

«Το ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΑΣ έχει γίνει το τραγούδι των γάμων. Έρχονται πολλά ζευγάρια και μου λένε ότι αυτό το τραγούδι το χόρεψαν στον γάμο τους» λέει η Ηρώ για το πιο ερωτικό της κομμάτι! Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια που μετράει σχεδόν τριάντα χρόνια στον μουσικό χώρο γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε πιάνο και νοσηλευτική αλλά την κέρδισε το τραγούδι.

Η Ελένη Πέτα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, παίζει βιολοντσέλο και διαθέτει ζεστή φωνή με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα. Προέρχεται από οικογένεια μουσικών και σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές «Λάτρευα την Γουίτνεϊ Χιούστον, ήταν στην εποχή μου τοπ …θυμάμαι να τραγουδάω μικρή δικά της κομμάτια κλειδωμένη στο δωμάτιο, λες και όταν κλείδωνα δεν άκουγαν απέξω τη φωνή μου. Εκεί με άκουσε ο πατέρας μου και μου είπε γιατί δεν έρχεσαι στο μαγαζί που δουλεύω και έτσι άρχισαν όλα …»

Η Κατερίνα Κυρμιζή γεννήθηκε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική. Παίζει κιθάρα, γράφει τραγούδια και τραγουδά με μια δική της χροιά που δεν μοιάζει με καμία άλλη «Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να λέω είναι η «Λούλα του Γιάννη Λογοθέτη και με είχαν πείσει οι γονείς μου ότι το αυτοκίνητο μας προχώρα μόνο όταν τραγουδάω. Και όταν σταματούσα να τραγουδάω τραβούσε χειρόφρενο ο πατέρας μου και το αυτοκίνητο σταμάταγε…»

Οι τρεις ερμηνεύτριες μιλούν για τις μουσικές προτιμήσεις των παιδιών τους και πως τους φαίνονται με αφορμή ότι και οι τρεις είναι μαμάδες! Απαντούν επίσης στα …βασανιστικά διλλήματα του Νίκου Πορτοκάλογλου: David Bowie ή Elton John, Ευτυχία Παπαγιανόπουλου ή Μαριανίνα Κριεζή ;

Στο jukebox της εκπομπής η μπάντα του Μουσικού Κουτιού κυριολεκτικά «κεντάει» με ιδιαίτερες διασκευές τραγουδιών!

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!