Μουσικό Κουτί: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 27 Απριλίου

(VIDEO) Τρεις δημιουργοί και ερμηνευτές με διαφορετικές μουσικές αφετηρίες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα μπερδεύονται γλυκά και απρόσμενα στο Μουσικό Κουτί την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 22:00. Ιστορίες, τραγούδια, όνειρα, παρελθόν και παρόν…

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την ερμηνεύτρια με την ιδιαίτερη προσωπική διαδρομή Μελίνα Τανάγρη και την Ευσταθία, την τραγουδοποιό με την δική της σφραγίδα. Στην παρέα έρχεται ο συνθέτης, ερμηνευτής και πολυοργανίστας Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Οι τρεις δημιουργοί και ερμηνευτές ανακατεύουν παλιούς και νέους ρυθμούς, συμβατικούς και εναλλακτικούς ήχους αν και προέρχονται από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες. Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από την Γαλλία και φτάνει στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας!

Γνωρίσαμε την ξεχωριστή τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Μελίνα Τανάγρη από την συμμετοχή της στην θρυλική παράσταση «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου το ’76 «Δεν μπήκα στην νύχτα, μπήκα στην νύχτα του Σαββόπουλου. Μια …πειραγμένη νύχτα που μου ταίριαζε πολύ». Από τότε μέχρι και σήμερα δοκιμάζει, πειραματίζεται και δημιουργεί με τον δικό της, πάντα γοητευτικό, τρόπο.

Η Ευσταθία εμφανίζεται την δεκαετία του 2000 με τραγούδια που κάνουν αίσθηση και λίγο αργότερα ανοίγει τα φτερά της στο θέατρο ως συγγραφέας.

«Το καινούργιο μου τραγούδι προέκυψε ενώ μελετούσα την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ένα έντυπο του 18ου αιώνα που εξέδιδε η Καλλιρρόη Παρρέν, η πρώτη φεμινίστρια. Όπως τη μελετούσα έπεσε το μάτι μου σε ένα ποίημα μιας άγνωστης γυναίκας, της Ελένης εκ Σύρου που ήταν συνδρομήτρια. Αυτή η γυναίκα εκπροσωπεί όλους τους ανθρώπους εκείνης της εποχής που δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους» λέει για την ΕΛΕΝΗ ΕΚ ΣΥΡΟΥ που μοιράζεται με την Μελίνα Τανάγρη.

Ο «άνθρωπος - ορχήστρα» όπως αποκαλούν τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, έχει δίπλωμα στο τρομπόνι, πτυχίο στο βιολί και στα ανώτερα θεωρητικά με διάκριση στο τμήμα μουσικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από την αρχή της μουσικής του πορείας έχει συνεργαστεί, σε μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, θέατρα, φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με χαρισματικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Στο juke box της εκπομπής, η μπάντα του Μουσικού Κουτιού διασκευάζει για άλλη μια φορά τα αγαπημένα τραγούδια των καλεσμένων.

Η Έντιθ Πιάφ συναντά τον Διονύση Σαββόπουλο, οι Scorpions τον Γιώργο Χατζηνάσιο και οι Πειρατές της Καραϊβικής τον Μάνο Χατζιδάκι…

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!