Μουσικό Κουτί: Οι καλεσμένοι της πρώτης εκπομπής

Η εκπομπή επιστρέφει στην ΕΡΤ1
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15 νέα επεισόδια για το Μουσικό Κουτί με τους Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη.

Η εκπομπή της ΕΡΤ1 κάνει πρεμιέρα σε νέα ώρα και νέα μέρα, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 21.00 αντί για τις Τετάρτες που προβαλλόταν συνήθως.

Στο πρώτο επεισόδιο θα φιλοξενηθεί η Μαρία Φαραντούρη και ο κορυφαίος Τούρκος συνθέτης Zülfü Livaneli. Μαζί τους θα βρεθεί η ερμηνεύτρια Serenad Bağcan και ο σαζίστας Erdem Şimşek. Μεταξύ άλλων, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ερμηνείες τους σε τραγούδια των Nazim Hikmet, Μάνου Λοΐζο, Θάνου Μικρούτσικου, Λευτέρη Παπαδόπουλου και Διονύση Σαββόπουλου.

Ο Zülfü Livaneli είναι από τους πλέον γνωστούς και πολύπλευρους πνευματικούς ανθρώπους της Τουρκίας, μουσικοσυνθέτης, αλλά και συγγραφέας με παγκόσμιες συμπράξεις.

Με τη Μαρία Φαραντούρη η φιλία τους υπερβαίνει τα 40 χρόνια, με συνεργασίες σε Ελλάδα, Τουρκία, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Μαζί έχουν «υπογράψει» δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές -«Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί» το 1982 σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και «Η Μνήμη του Νερού» σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, το 2005.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!