«Μουσικό Κουτί»: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 2 Ιουνίου

(VIDEO) Τραγούδια βγαλμένα από το ελληνικό καλοκαίρι μας ταξιδεύουν στην Γαλλία, τη New York και το Broadway!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/06/2021
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Τετάρτη 2 Ιουνίου. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Δάκη, τον ερμηνευτή που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποπ και ελαφρό τραγούδι από την δεκαετία του ‘70 και τον τραγουδοποιό Monsieur Minimal που αγαπά την indie pop και τους ηλεκτρονικούς ήχους!

Μαζί τους η Αντριάνα Μπάμπαλη και η Rosey Blue.

«Από το σόι της μητέρας ήταν όλοι καλλιτέχνες από το σόι του πατέρα μου καμία σχέση …Ο πατέρας μου όταν έμπαινε στο σπίτι έκλεινε το ραδιόφωνο πρώτα από όλα γιατί ήθελε ησυχία… Όταν χρειάστηκε να αρχίσω να τραγουδάω με βόλεψε το γεγονός ότι άρχισε η εθνικοποίηση του Νάσερ και χρειαζόμαστε χρήματα για να τα βγάλουμε πέρα …Θυμάμαι τη μητέρα μου να πουλάει στον παλαιοπώλη κάτι κινέζικα βάζα και ό,τι είχαμε σπίτι …Και τότε βρήκα την ευκαιρία ότι έπρεπε να δουλέψω για να προσφέρω στο σπίτι και άρχισα να τραγουδάω στην Αλεξάνδρεια .Έξι μήνες τσάμπα και μετά με πλήρωναν …».

Ο Monsieur Minimal, κατά κόσμον Χρήστος Τσιτρούδης, σίγουρα το καλλιτεχνικό όνομα που επέλεξε τον χαρακτηρίζει: «Με το Τσιτρούδη θα μπορούσα να είμαι μέχρι την γειτονιά μου, όχι παραπάνω! Έψαχνα λοιπόν ένα όνομα εύηχο και καλλιτεχνικό …Και επειδή ήθελα να έχω μία απλότητα στη μουσική μου και να είμαι και κύριος σαν χαρακτήρας μου ήρθε ο συνδυασμός Monsieur Minimal… Είμαστε μια γενιά φίλων που μεγαλώσαμε με τη grunge μουσική, οπότε με το που πρωτοέσκασαν οι ΝΙRVANA, που ήταν το συγκρότημα που μας παρέσυρε όλους, έστησα ένα αυτοσχέδιο στούντιο στην αποθήκη που είχε η μαμά μου τα κουτιά από το μίνι μάρκετ, πήραμε και τα βασικά όργανα και όλη μέρα χτυπιόμασταν αδιάκοπα ...».

Η «ΣΤΙΓΜΗ» που ο Δάκης συναντιέται με τον Monsieur Minimal σε αξέχαστα τραγούδια … «ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Μ’ΑΣΤΕΡΙΑ», «ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙ ΑΠ΄ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», «ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ», «ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» καθώς και στο «ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ» στο «LΟVE STORY», στο «TONIGHT»…

«H NYXTA MYΡΙΖΕΙ ΓΙΑΣΕΜΙ» στο juke box της εκπομπής και οι διασκευές από την μπάντα του Μουσικού Κουτιού! Το εμβληματικό «NE ME QUITTE PAS» του J. Brel «συναντά» την «ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ», το «Σ’ΑΝΑΖΗΤΩ» του Σπανού «μπλέκεται» με το «CARELESS WHISPER» των Wham και το «NEW YORK, NEW YORK» τ «ενώνεται» με το «ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΓΑΠΑ»!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!