Η πρώτη παρουσίαση των νέων τραγουδιών του Γιώργου Μεράντζα

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Τα καινούργια τραγούδια του Γιώργου Μεράντζα στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη «Στο Κόκκινο» 105,5
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/12/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κόσμε πού να σε γυρίσω…»

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group ο νέος δίσκος του Γιώργου Μεράντζα με τίτλο «Κόσμε πού να σε γυρίσω…», με έντεκα τραγούδια, οκτώ από τα οποία υπογράφει στιχουργικά ο Βαγγέλης Βελώνιας, ένα τραγούδι είναι σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη, ένα του Φώτη Αγγουλέ κι ένα του Δημήτρη Λέντζου. Τις μουσικές έχουν γράψει σε δυο τραγούδια ο Τάσος Γκρους, σε ισάριθμα ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ντάσο Κούρτι κι ο Δημήτρης Σίντος, ενώ από ένα τραγούδι έχουν γράψει ο Γιώργος Καζαντζής, ο Δημήτρης Μπάκουλης και ο Μανώλης Πάππος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το τραγούδι του Γιώργου Καζαντζή, σε στίχους του Βαγγέλη Βελώνια, με τίτλο «Απ’το Στρόμπολι», είναι γραμμένο για τον Θάνο Μικρούτσικο, παλιό συνεργάτη και φίλο του Γιώργου Μεράντζα, ενώ όλα τα τραγούδια αφιερώθηκαν από τον Μεράντζα στη Μάγδα Φύσσα, τη «μάνα όλων των παιδιών, που αν και μικρότερή μου είναι και δικιά μου μάνα», όπως γράφει στο σημείωμά του ο ερμηνευτής.

Ο Γιώργος Μεράντζας «Στο Κόκκινο» 105,5

Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου o Γιώργος Μεράντζας ήταν καλεσμένος του Αλέξη Βάκη στην εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 fm.

Στην τηλεφωνική, λόγω της πανδημίας, συνομιλία τους, ο Γιώργος Μεράντζας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της δημιουργίας και της ηχογράφησης του δίσκου (που πραγματοποιήθηκε «ζωντανά» στον παραδοσιακό ξενώνα «Ξενείον», που δημιούργησε ο ερμηνευτής στα ορεινά και μαγευτικά Τζουμέρκα), στους δημιουργούς των τραγουδιών, στη φιλία και συνεργασία του με τον Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από την οποία γεννήθηκε, εκτός των άλλων, το περίφημο τραγούδι «Δίκοπη ζωή» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και σε πολλά άλλα ωραία κι ενδιαφέροντα.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Ο δίσκος «Κόσμε πού να σε γυρίσω…», τίτλος που προέρχεται από στίχο του Βαγγέλη Βελώνια, κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το cd θα βρίσκεται στις προθήκες όλων των δισκοπωλείων και των αλυσίδων λιανικής, όταν ανοίξουν οι πόρτες τους για το κοινό. Ως τότε μπορείτε να το προμηθευτείτε στέλνοντας την παραγγελία σας ΕΔΩ, καθώς και από τα e-shop όλων των συνεργατών μας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!