Η «Κατάθεση ψυχής» του Κώστα Χατζή

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η «εξομολόγησή» του στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/03/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το Ταμ Ταμ στις Γειτονιές του Κόσμου»


Μετά από τις «εξομολογήσεις» του Γιώργου Νταλάρα, του Πετρολούκα Χαλκιά και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 ήταν η σειρά του Κώστα Χατζή για να «ανοίξει την καρδιά του» στον Κώστα Μπαλαχούτη και να μιλήσει για πολλά και ενδιαφέροντα της ζωής και της εξηντάχρονης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι, αρκετά από τα οποία ειπώθηκαν για πρώτη φορά.

Για παράδειγμα, δεν ήξερα πως όταν, το 1961, πρωτοπροβλήθηκε στους κινηματογράφους η ταινία του Ορέστη Λάσκου «Φτωχαδάκια και λεφτάδες», στην οποία ο Χατζής εμφανιζόταν να τραγουδά το «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου» του Μίμη Πλέσσα και της Δανάης Στρατηγοπούλου, η σκηνή με τον Κώστα Χατζή είχε αφαιρεθεί (προφανώς λόγω της καταγωγής και των πολιτικών του φρονημάτων) και ξαναπροστέθηκε στην τηλεοπτική προβολή της ταινίας, αρκετά χρόνια μετά.

Όμως δεν ήταν μόνο οι αφηγήσεις. Στην αρχή, αλλά και κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Κώστας Χατζής πήρε την κιθάρα του και χάρισε στους τηλεθεατές πέντε τραγούδια σε στίχους Νίνας Ναχμία, Ούρσουλας Γιόρντη, Ξενοφώντα Φιλέρη και δικούς του.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Ανδρέα Μαριανού.

(Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την τεχνική βοήθειά του).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!