«Η Αυλή των Χρωμάτων»: Αφιέρωμα στην Ικαρία με τους Νίκο Φάκαρο & Musicaroi

(PHOTOS) Με την Αθηνά Καμπάκογλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Αφιέρωμα στην Ικαρία - Νίκος Φάκαρος και Musicaroi»


Ο Δίας λέγεται ότι άφησε το γιο του Διόνυσο στην Ικαρία, για να τον σώσει από τη μανία της ζηλιάρας Ήρας. Από τότε, η γη της Ικαρίας αγκάλιασε τον Βάκχο και γαλούχησε τις γενιές της με τη διονυσιακή παράδοση. Τα φημισμένα πανηγύρια, ο Πράμνειος οίνος, τα τραγούδια, η εξωστρεφής διάθεση είναι όλα κληρονομιά αυτής της παράδοσης. Μιας παράδοσης που είναι ο λόγος της μακροζωίας των Ικαριωτών.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30, «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Ικαρία. Σ’ αυτό το ξεχωριστό και πανέμορφο νησί, το οποίο δεσπόζει στην καρδιά του Αιγαίου και έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενία και τη μακροζωία των κατοίκων του.

Ο Νίκος Φάκαρος, το πρώτο βιολί της Ικαρίας, έρχεται με τους «Musicarous» και ξεσηκώνει με τον αρχέγονο και εκστατικό ικαριώτικο σκοπό, αλλά και με άλλες υπέροχες μελωδίες, οι οποίες ακούγονται στα ξακουστά πανηγύρια του νησιού.

Ακόμη, στη φιλόξενη αυλή: ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος, ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός, η οινοπαραγωγός Δόμνα Τσαντίρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος Βασίλης Μαματάς, ο μουσικός Βαγγέλης Ταράσης, ο ασφαλιστής Ανδρέας Φαληρέας και η ηθοποιός Μοσχούλα Ατσιδαύτη.
DSC 3516
Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Φάκαρος (βιολί - τσαμπούνα), Τάσος Αντωνίου (κιθάρα), Δημήτρης Ρέντας (λαούτο), Αποστόλης Κυπραίος (κρουστά), Σταμάτης Πετσάκος (μπάσο), Μαρία Καραγκιόζη (τουμπί).

Τραγουδούν οι: Σοφία Σαββουκίδου, Μαρία Καραγκιόζη, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Ρέντας, Αποστόλης Κυπραίος.

Χορεύουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παραδοσιακοί Δρόμοι»: Θανάσης Λάκκας (χοροδιδάσκαλος), Βασιλική Τσιώπου, Αθανάσιος Κατσαούνης, Κατερίνα Γερούση, Θοδωρής Βιδάκης, Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Γεωργίτσης, Κατερίνα Ζάβρα, Αντώνης Χήτος, Εύη Εμμανουήλ, Δημήτρης Τζικούλης, Μαρία Ρηγινιώτη, Ευθύμης Παπαδήμας, Άννα Μπέλλα, Δημήτρης Μαρούλης, Γιάννα Μπισδάκη, Δημήτρης Στεφόπουλος, Ασημίνα Καράμπελα, Κωνσταντίνος Χιώτης, Δέσποινα Τριανταφυττίδου, Σωτήρης Μάντζιος, Άννα Τσέρου, Αντώνης Μασέλος, Ευγενία Δενάζη.
DSC 3427
ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στις 20:30

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!