Γιώργος Δημητριάδης, Μύρωνας Στρατής, Idra Kayne στο «Μουσικό Κουτί»

(VIDEO) Ροκ και σόουλ την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 22:00
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Γιώργο Δημητριάδη, τον Μύρωνα Στρατή και την Idra Kayne.

Οι Rolling Stones, ο Παύλος Παυλίδης, ο Bryan Adams, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο David Bowie, ο Βασίλης Τσιτσάνης και οι Beatles συναντιούνται μαζί τους σε ένα ηλεκτρισμένο «Μουσικό κουτί».

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα», ο Γιώργος Δημητριάδης, από τις πιο χαρακτηριστικές παρουσίες στην ελληνική rock σκηνή, μετρά σχεδόν τρεις δεκαετίες δισκογραφικής σποράς ως τραγουδοποιός.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, όπου τα πρώτα χρόνια τα άλλα παιδιά τον φώναζαν «Γιώργος ο Αθηναίος». «Το πρώτο μου live το έκανα σε ηλικία τριών χρονών, το 1959, πάνω στο τραπέζι στο πατρικό μου σπίτι τραγουδώντας το “Only You”…», θυμάται ο Γιώργος Δημητριάδης.

Ο ίδιος προσθέτει:

«Πίσω στην Αθήνα με οδήγησε η μουσική της σκηνή, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Απροσάρμοστοι και οι Φατμέ… Για να κάνω τον πρώτο μου δίσκο, το 1994, πέρασαν εφτά χρόνια. Η επιτυχία ήρθε το 1997 με τον τρίτο δίσκο μου και με το “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”. Αυτός ο δίσκος ήταν ένα άνοιγμα δικό μου και σε άλλα πράγματα. Πάντα όμως το άνοιγμα αυτό γινόταν όπως εγώ καταλάβαινα τη ροκ μουσική, τη δική μου ροκ μουσική».

«Πάνω απ’ όλα» ο Μύρωνας Στρατής είναι ένας τραγουδοποιός που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ξεκίνησε παίζοντας πιάνο και έπειτα κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, βραβεύτηκε το 2006 στο Νέο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, συνεργάστηκε με σπουδαίους Ελληνες καλλιτέχνες και τα live του είναι πάντα sold out» αναφέρεται στην εκπομπή όπου ο Μύρωνας Στρατής νοσταλγεί τις πρώτες του πρόβες με τους Οναρ.

Με «Night Demons» είναι γεμάτα τα τραγούδια της Idra Kayne που ερμηνεύει με τη ιδιαίτερη, εκφραστική φωνή της.

Η ίδια αναφέρει:

«Ο πατέρας μου είναι από την Ουγκάντα και η μητέρα μου Ελληνίδα… Τα τελευταία χρόνια νιώθω μοιρασμένη 50-50 ανάμεσα στις δύο καταγωγές μου. Είναι πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Βέβαια, δεν έχω πάει καθόλου στην Ουγκάντα, αλλά έχω ξεκινήσει να αναζητώ εκείνη την πλευρά εξερευνώντας και εκεί τις ρίζες μου. Η μητέρα μου άκουγε ελληνική μουσική και ο πατέρας κάτι κασέτες με αφρικάνικα. Εγώ με τον αδερφό μου ακούγαμε κυρίως ποπ μουσική».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!